Suntem şi pe:
Clinica Sante

Stiri diverse

Interzicerea temporară a circulaţiei vehiculelor cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, în perioada 24-26.08.2012, în intervalul orar 11.00-20.00

Publicat

- 282 vizualizări

Datorită temperaturilor ridicate, pentru care a fost emisă avertizarea de COD PORTOCALIU de căldură, pentru mai multe judeţe din ţară, inclusiv pentru judeţul Alba şi în conformitate cu prevederile articolului 44 alineatul 2 al Ordonanţei de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările şi completările ulterioare, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A. interzice temporar circulaţia vehiculelor cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, în perioada24-26.08.2012, în intervalul orar 11.00-20.00, cu excepţia:
– transporturilor de persoane
– transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală
– vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră
– transporturi funerare
– transporturi poştale
– transporturi de echipamente de prim ajutor
– transporturi pentru distribuire de carburanţi
– transporturi de mărfuri sub temperatură controlată
– transporturi pentru tractări vehicule avariate
– transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate
– transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţii salubrizării
– transporturi apă îmbuteliată
– transporturi produse prevenite din exploatări agricole

Restricţia va fi aplicată pe toate drumurile naţionale din judeţul Alba şi este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, datorită temperaturilor ridicate din timpul zilei se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcăminţii rutiere.
 Poliţiştii din structurile de poliţie rutieră vor fi prezenţi pe drumurile naţionale din judeţul Alba şi vor interzice accesul autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone, acestea urmând a fi parcate, în principal, în parcările amenajate. 
 
Informaţii  suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând pagina de internet:
www.cnadnr.ro/Situatia Drumurilor Nationale.

Comunicat IPJ Alba

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *