Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Spitalul din Ocna Mureş rămâne închis. Ministrul sănătăţii, Vasile Cepoi declară că lipsa medicilor de specialitate ar fi motivul

Publicat

- 422 vizualizări

Prezent la Alba Iulia la la o conferinţă de dezbatere a proiectului de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate, ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi,  a declarat legat de situaţia spitalului din Ocna Mureş că deschiderea lui se amână din cauza lipsei medicilor care este o problemă întâlnită la nivel naţional, întrucât majoritatea celor care termină studiile pleacă în străinătate.

"Din punct de vedere al deschiderii spitalului, a fost o comisie a Ministerului Sănătăţii, care a făcut o evaluare. Din fericire, structura spitalului este foarte bună, este un spital nou, care are o structură tehnică bună, dar, din punct de vedere al aparaturii, nu îndeplineşte nici măcar condiţiile minime şi nu sunt medici specialişti pentru a se putea deschide un spital”, a mai declarat vineri directorul DSP Alba, Horea Timiş.

Dacă mai punem la socoteală faptul că spitalul din Ocna Mureş este în litigiu speranţele de a avea iarăşi un spital orăşenesc devin tot mai sumbre.

Interesant este că în urmă cu ceva timp după efectuarea expertizei se anunţa cu surle şi trâmbiţe că spitalul va fi deschis ca acum decizia să fie una exact invers.

La Ocna Mureş funcţionează un centru de permanenţă, unde 16 medici acordă asistenţă medicală de urgenţă pacienţilor. Spitalul era destinat unei populaţii de 30.000 de locuitori din oraş şi din comunele Noşlac, Unirea, Lunca Mureşului, Hopârta, Fărău.

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *