Suntem şi pe:
Clinica Sante

Sa ne cunoastem orasul

Ieri şi azi

Publicat

- 2.169 vizualizări

alt

Două imagini. Diferenţa? 80 de ani. Pe vremuri era o stradă importantă în oraş, numită Regele Ferdinand găzduia numeroase magazine, mai ales ale evreilor care trăiau în aceea vreme în oraşul nostru şi se întindea de la farmacia din centrul oraşului, trecea pe lângă Pensiunea Bella si se continua până la fostul CONLEMN de unde începe Strada Măcelarilor.

În partea de sus a colajului de imagini apare o librărie, a lui Banciu şi în capăt se observă cladirea care mult timp a fost magazin alimentar acum în prezent fiind biserică. Tot pe respectiva stradă au existat până prin anii ’80 – ’90 Restaurantul Nr.2, un magazin de artizanat şi Casa de Cultură a oraşului care avea ieşirea din sală pe aceasă stradă iar accesul se făcea de pe strada Horea.

O mare parte din stradă nu mai există în prezent, din cauza surpărilor galeriilor de mină din centrul oraşului. Acum se numeşte 9 Mai ca şi bucata de stradă din centrul oraşului din care făcea parte pe vremuri şi mai este folosită în special de elevii care vin la Liceul Teoretic ”Petru Maior” dinspre centrul oraşului. În prezent există câteva case locuite, însă nici urmă de magazine. Totuşi umbra timpului nu s-a aşternut complet pe unele cladiri, dacă sunteţi în zonă veţi putea remarca urme ale trecutului pe unele dintre ele.

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *