Suntem şi pe:
Clinica Sante

Evenimente

UPDATE: Icoana Maicii Domnului de la Dragomirești a sosit la Războieni

Publicat

- 1.039 vizualizări

    

      Icoana Maicii Domnului de la Dragomirești a sosit vineri, 17 august 2012 la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Războieni. Găsită în jarul incendiului care a mistuit mânăstirea ce adăpostea icoana în timpul ocupației austriece, a fost considerată ca fiind făcătoare de minuni.

     Stareţul Sofronie Perța, împreună cu părintele Vasile Armanca au fost cei care au adus icoana la Războieni. Imediat după așezarea icoanei în biserică, cei aproximativ 300 credincioşi prezenţi au început să treacă prin fața ei pentru a se închina. În acest timp soborul de preoți a săvârșit slujba Paraclisului Maicii Domnului, în acordorile melodiilor bizantine, interpretare de un grup de bărbați condus de părintele Sebastian Zăhan din Turda.

   

     Din mijlocul credincioșilor au asistat la slujbă și oficialitățile locale, primarul Silviu Vințeler și vice-primarul Paul Podariu. Aceștia au primit mulțumiri din partea părintelui Vladimir Beregoi, pentru aportul adus la organizarea acestui eveniment. În predica de la sfârșit, părintele Vladimir a remarcat faptul că „Harul Maicii Domnului se simte și astăzi în zona noastră, dovadă că îi avem icoana din nou printre noi”, afirmație care face trimitere la o vizită mai veche a icoanei la Ocna Mureș, acum zece ani. După finalul slujbei, preoții și oficialitățile locale au fost invitate la o masă organizată de parohia din localitate.

     Rugăciunile vor continua în această noapte până când vor fi credincioși care doresc să se închine sau să se roage. Icoana va pleca din această biserică sâmbătă dimineața la ora 07:00. La intrarea în orașul Ocna Mureș se vor face rugăciuni de mulțumire, după care aceasta va fi pusă la închinare la biserica „Sfântul Apostol Andrei”, unde este paroh părintele Cornel Marcu.

UPDATE: După noaptea petrecută la Războieni, sâmbătă dimineață, icoana Maicii Domnului a fost adusă în Ocna Mureș, într-o mașină condusă de viceprimarul orașului, Paul Podariu. Timp de câteva minute, aceasta a fost oprită la intrarea în oraș, unde au așteptat-o un grup de credincioși. Preoții prezenți au înălțat rugăciuni de mulțumire pentru binefacerile lui Dumnezeu, dar și pentru venirea ploilor.

Icoana și-a continuat apoi parcursul, ajungând la biserica „Sfântul Apostol Andrei”, în jurul orei 8.00. Acolo o așteptau aproximativ 150 de credincioși altărui de părintele paroh Cornel Marcu. După primirea icoanei, credincioșii au intrat în biserică, pentru a săvârși Sfânta Liturghie.. După terminarea acesteia și după ce toți credincioșii se vor închina, icoana urmează să fie dusă la Biserica „Sfântul Ierarh Nicoale”, unde este paroh părintele Petru Curșeu.

Foto, video si text: Serafim Armanca

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *