Suntem şi pe:

Stiri diverse

Leul se întăreşte!

Publicat

- 301 vizualizări

 

alt 

       Dacă în data de 3 august 2012 am avut acel minim istoric de 4,6481 de lei pentru un euro, iată că de atunci leul se întăreşte constant. Astfel, BNR a anunţat pentru astăzi un curs de 4,4852 lei pentru un euro şi 3,6250 lei pentru un dolar american. Din păcate însă valorile de la începutul anului sunt undeva departe. 4,3219 pentru un euro şi 3,3208 pentru un dolar reprezintă un curs pe care poate doar o nouă denominare a monedei noastre naţionale îl mai poate egala.

        Să nu ne bucurăm prea mult de scăderea cursului valutar. O variaţie prea mare a acestuia într-un interval scurt de timp nu înseamnă că treburile merg bine, din contră. Fluctuaţiile mari în timp scurt, indiferent că sunt în sus sau în jos, arată doar fragilitatea economiei, a mediului de afaceri şi nu în ultimul rând neîncrederea populaţiei în ceea ce se întâmplă social, economic sau politic în ţară. Să nu uităm că o scădere bruscă a valutelor încurajează importurile şi îi bucură pe cei care au rate în euro sau dolari, dar îi dezavantajează cumplit pe exportatori, singurii care mai aduc euro în ţară în afară de cei plecaţi la muncă în străinătate.

        Şi, ca o anomalie a României de astăzi, deşi cursul de schimb scade, preţurile la majoritatea produselor mai cresc câte puţin, probabil ca să nu uităm în ce ţară trăim…

Publicitate
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

Top articole ultimele 30 zile


AiudulMeu | La Târnăveni

Copyright © 2020 Powered by First design