Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Plajă amenajată pe malul râului Mureş

Publicat

- 1.169 vizualizări

A fost odată ca niciodată un mic orăşel de provincie, aflat ca din întâmplare pe malul unui râu cunoscut. Şi în acel orăşel mic şi uitat de lume, undeva prin anul 2012, un OM cu respect pentru orăşel (nu îi vom spune un om de bine pentru că expresia s-a demonetizat, nici nu-l vom numi pentru că nu îşi doreşte acest lucru) a avut o idee care să rezolve şi problema curăţeniei lângă un pod rutier şi să se facă şi un loc de agrement pentru oamenii acelei comunităţi.

Ideea a prins la primăria urbei, care a pus la treabă oameni şi utilaje, alţi oameni cumsecade au dat din munca lor materiale pentru locul acela, astfel că după un timp scurt a început să se contureze o mică, dar cochetă plajă pe malul râului acela care e şi simbol dar şi năpastă pentru orăşel.

Din păcate unii dintre noi au un obicei prost de a desconsidera munca altora şi de a folosi orice scopului lor, chiar daca destinaţia e alta pentru locaţia respectivă. Aşa se explică apariţia pe plaja respectivă a unor urme de maşină mică, deşi o plajă e destinată exclusiv persoanelor care se deplasează pedestru.

E păcat de munca acelor oameni, e păcat de atâta amar de efort fizic şi material depus pentru a face ceva pentru comunitate. E greu să faci ceva bun şi bine, e şi mai greu să păstrezi, dar e aproape imposibil pentru unii de puţin respect pentru munca altora. E uşor să-ţi baţi joc de realizările altora fără să pui mâna să faci şi tu, e mai comod să fii spectator la munca altuia şi să comentezi ca la peluză.

Nu voi numi pe cei care au contribuit la "facerea" plajei din Ocna Mureş pentru că aceştia doresc să facă ceva pentru urbe, nu să fie lăudaţi. Locaţia plajei e simplă: pe malul Mureşului, lângă podul rutier. Scopul: de a oferi un loc celor care doresc să se relaxeze, fără maşini, în timpul lor liber să simtă, măcar imaginar, senzaţia de litoral aici pe malul Mureşului. Mai e încă destul până se va finaliza totul acolo. Mai trebuie pus ceva nisip şi nivelat. Primăria va construi un teren de "volei pe plajă" şi alte dotări specifice, tot cu ajutorul material al celor care preferă, în anonimat, să ajute comunitatea. Important e să ne respectăm între noi şi să respectăm munca altora. A fost un loc sordid, plin de "miresmele" gunoaielor aruncate iresponsabil şi de-a valma. Acum a devenit un loc curat, de relaxare, o oază de "litoral" undeva, într-un mic orăşel de provincie pentru care timpul parcă a început să curgă din nou în folosul comunităţii.

Măcar pentru a uita câteva ceasuri de necazuri, supărări şi neîmpliniri personale. Doar seninătate si pace  lângă apa lin curgătoare a Mureşului, pe o plajă care să ne ducă cu gândul la "litoralul însorit al Mării Negre". Aici, în Ocna Mureş, lângă podul rutier.

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *