Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Proiecte pentru Ocna Mureş

Publicat

- 346 vizualizări

alt

        În data de 30 iulie 2012, la ora 18.00 a avut loc prima şedinţă ordinară de lucru a Consiliului Local al oraşului Ocna Mureş. Au fost prezenţi toţi cei 17 consilieri aleşi şi au fost supuse spre aprobare 23 de Proiecte de Hotărâre.

        Lista acestora se poate vizualiza pe site-ul www.primariaocnamures.ro. Dintre aceste proiecte câteva sunt foarte importante pentru comunitate deoarece se referă la investiţii în diferite locaţii oarecum neglijate până acum.

        Iată şi câteva exemple:

Reparaţie fântână arteziană – schimbarea structurii metalice, iluminare, valoare estimată 16.120 lei fără tva. Execuţia acestei lucrări va duce la modificarea aspectului parcului, adăugând o notă de modernism peisajului.

Proiectare reconstrucţie şi completare canal gardă – prima etapă pentru repararea, decolmatarea şi completarea canalelor de gardă ale oraşului pentru a preveni efectele negative ale apelor pluviale în exces asupra oraşului. Valoare estimată 45.000 lei fără tva.

Modernizare sistem termic la Policlinica Spitalului Orăşenesc Ocna Mureş – Nivelul de degradare precum şi randamentul scăzut al sistemului existent necesită modificări rapide, astfel încât iarna să prindă aceste lucrări finalizate. Valoare estimată 60.000 lei fără tva.

Proiectare modernizare cartier Soda – se investeşte în infrastructura de transport. Valoare estimată 20.000 lei fără tva.

Achiziţie sistem de pompe apă potabilă – Sistemul de alimentare cu apă potabilă a UMS Ocna Mureş este depăşit fizic şi moral generând numeroase defecţiuni în funcţionare şi consumuri energetice mari. Valoare estimată 40.320 lei fără tva.

Proiectare reparare pod rutier peste râul Mureş – Este primul pas pentru începerea lucrărilor de reparaţie la podul rutier de peste râul Mureş. Valoare estimată 35.000 lei fără tva.

Infiinţarea, în subordinea CL, a Serviciului de Transport Public Local – Se urmăreşte refacerea transportului local al oraşului Ocna Mureş după un Regulament competitiv, care să impună reguli clare de funcţionare a transportului şi exploatare optimă a traseelor ce vor fi stabilite ulterior.

Aprobarea desfăşurării în perioada 18-19 august a sărbătorii locale "ZILELE ORAŞULUI OCNA MUREŞ" si Festivalul interjudetean de folclor "Traditii Uiorene" editia a III-a – Valoare estimată 40.000 lei.

 

        Un fapt demn de reţinut este că toate cele 23 de Proiecte de Hotărâre au fost aprobate cu unanimitate de voturi de către consilierii locali, semn că dincolo de divergenţele politice dintre PDL, PNL, PSD, PNŢCD şi PPDD primează interesele oraşului. Unanimitatea nu arată eventuale reveniri la practici de votare comuniste, ci faptul că toate proiectele au fost concepute pentru oraş, pentru locuitori, şi nu pe baza unor interese politice sau de grup. E un lucru imbucurător că există această unanimitate, demonstrează ca aceste proiecte au fost bine gândite şi concepute, pentru a răspunde necesităţilor şi intereselor reale ale comunităţii.

        În declaraţia sa, domnul primar Silviu Vinţeler a subliniat:

        "Se observă că majoritatea proiectelor supuse aprobării sunt proiecte de investiţii în infrastructură. Vor fi şi mai multe, dar timpul scurt care s-a scurs de la investirea mea nu a permis întocmirea tuturor proiectelor din aceasta zonă de activitate pe care mi le doresc. Apreciez colaborarea şi interesul consilierilor pentru oraşul Ocna Mureş, faptul că momentul "campanie electorală" a fost depăşit şi că acum interesul local primează interesului de partid sau de grup. Faptul că a existat consens în adoptarea tuturor proiectelor nu face decât să arate că viitorul oraşului chiar interesează pe toţi cei aflaţi în postura de a lua decizii în acest sens."

 

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *