Suntem şi pe:

Articolele zilei

Dupa doua saptamani

Publicat

- 407 vizualizări

Au trecut putin peste doua saptamani de la investirea noului primar al orasului Ocna Mures. Desi e un timp scurt multi sunt curiosi sa afle ce a facut primarul in tot acest rastimp si ce planuri mai are. Asa ca m-am deplasat la primarie pentru a sta de vorba cu domnul primar Silviu Vinteler. L-am gasit in biroul dansului printre acte: licitatii, cereri si multe altele. Am vrut sa incep interviul intrebandu-l cum a decurs acomodarea insa nu a fost loc de asa ceva,  iata ce ne-a declarat:

“Nu am avut timp de acomodare. Am trecut direct la treaba pentru ca primar am mai fost inca 12 ani. Tocmai am terminat o curatenie generala in cartierele Uioara de Sus, Malinului pe strazile Eminescu si Iorga si in parcul orasului. Acum ne ocupam de iluminatul public. Pe strada N. Iorga, M. Eminescu si Digului si pana la Halta Unirea, inclusiv ”Podul Nou” exista pe fiecare stalp cate un bec functional. Unde a fost cazul am inlocuit becurile de 250W cu altele de 70W mult mai economice si mai eficiente. Urmeaza strazile: Strada Lunga, Avram Iancu, A. Muresan pana la Caminul Cultural din Uioara de Jos (Ciunga). Am fost chiar seara trecuta la ora 22 sa verific iluminatul public. Dupa ce vom rezolva si strazile amintite mai sus vom trece la strada M. Viteazul si restul strazilor din Cisteiul de Mures, Micoslaca si Razboieni unde vom inlocui toate becurile arse. Consider ca am stat prea mult in intuneric si avem dreptul ca in secolul XXI sa circulam noaptea in conditii normale, civilizate si in siguranta. Chiar daca asta implica costuri putin mai ridicate.

Se va trece la modernizarea fantanii arteziene din centrul orasului prin inlocuirea sistemului de pompare care acum utilizeaza un motor de 11,5 kW si vom folosi unul de 2,5 kW modern, vom repara fantana pentru ca acolo se pierd zilnic 6000 litri de apa si vom schimba aspectul fantanii. Consider ca nu este un moft ci este un lucru normal pentru oras.

S-a trecut in domeniul public strada ocolitoare construita dupa surparea de la magazinul Plus. In acest fel o vom putea include la licitatii publice si ca urmare in maxim o luna o vom asfalta.

Se va moderniza in totalitate cartierul Malinului: se vor monta hidranti, se va turna asfalt se vor face piste pentru biciclete si role, locuri de parcare in fata fiecarui bloc.

Urmeaza asfaltarea a patru strazi: Cuza Voda, M. Kogalniceanu, Stefan cel Mare si Ecaterina Varga. A fost demarata licitatia pentru repararea strazilor A. Muresan, Avram Iancu, S. Lunga si alte strazi care necesita reparatii. Vom face reparatii doar de stricta necesitate avand in vedere demararea in curand a proiectului de canalizare in tot orasul.

In luna august, din discutiile avute cu conducerea CTTA APA SA Alba si Consiliul Judetean Alba se va monta o statie de filtrarea a apei potabile pentru tot orasul Ocna Mures. Costurile acestei investitii se ridica la cateva miliarde de lei vechi, bani suportati de CTTA APA SA Alba si Consiliul Judetean Alba.

Conform adresei 4682/13.07.2012 venita de la CTTA APA SA Alba, in data de 25 iulie 2012 se va semna contractul de constructie a unei statii de epurare pentru orasul Ocna Mures cu firma SC WABAG WATER SERVICES SRL din Austria urmand ca in urmatoarele doua saptamani sa se semneze si  contractul pentru executia retelelor de canalizare a orasului Ocna Mures.

Spitalul din Ocna Mures se poate redeschide prin infiintarea unui centru multifunctional dar din pacate semnarea unor contracte in trecut care au transferat spitalul cu titlu gratuit dr. Filip intarzie acest lucru. Si daca tot am ajuns la contracte semnate in trecut, o alta problema care ma ingrijoreaza este procesul cu firma LIDL din Romania (cea care a preluat reteaua PLUS) cu termen pe 4 septembrie 2012. Firma LIDL cere despagubiri de 2 milioane euro plus penalitati si dobanzi la zi. Desi va fi foarte greu, eu sunt si am fost un optimist si sper sa rezolvam aceste probleme cat mai curand.

Firma Euro Transilvania punctul de lucru Razboieni va creea 20 de locuri de munca la Razboieni unde de saptamana viitoare va incepe sa functioneze o statie de prefabricate din beton iar in viitorul apropiat tot acolo se va realiza o investitie de catre o alta firma intr-o instalatie de recristalizare a sarii, investitie care va creea cel putin 50 de locuri de munca. In Ocna Mures se va face un punct de lucru a unei firma care deja construieste in Noslac o hala de productie, deci alte locuri de munca pentru ocnamureseni insa asta vom mai discuta in urmatoarele zile.”

 

 

 

 

Publicitate
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

Top articole ultimele 30 zile


AiudulMeu | La Târnăveni

Copyright © 2020 Powered by First design