Suntem şi pe:
Clinica Sante

Stiri diverse

In atentia angajatorilor!

Publicat

- 371 vizualizări

 

bani_50-lei.jpg - 16.13 Kb        Conform noului proiect de Lege a sanatatii, contributiile de sanatate platite de angajatori vor creste. Vor fi afectati angajatorii cu angajati ale caror salarii sunt sub valoarea de 2.117 lei brut (1.503 lei net).

           Conform articolului 154 din proiect, „valoarea contributiei pentru angajator nu poate fi mai mica de 5,2% aplicata la un salariu mediu brut pe tara, lunar, pentru fiecare angajat”.

     Aceasta inseamna ca daca salariatul are un salariu brut mai mic de 2.117 lei, angajatorul va plati contributiile de sanatate la nivelul unui salariu de 2.117 lei.  Angajatorul va fi obligat sa plateasca mai mult decat o face in prezent in contul asigurarilor de sanatate de baza, a caror valoare nu va fi deductibila cum va fi in cazul asigurarilor de sanatate suplimentare.

         Efectele punerii in aplicare a unei astfel de masuri ar putea fi cresterea muncii la negru si scaderea protectiei sociale a angajatilor.

 

Nota:

2.117 lei este salariul mediu brut pe tara acum, valoarea sa este folosita spre exemplificare. E posibil ca aceasta valoare a salariului mediu brut pe tara sa se modifice.

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *