Suntem şi pe:
Clinica Sante

Stiri diverse

Invatamantul din Ocna Mures in fruntea judetului

Publicat

- 408 vizualizări

alt          Daca pana acum unitatile de invatamant din Ocna Mures se incadrau la un nivel mediu, raportate la celelalte scoli din judet, iata ca rezultatele din 2011 aseaza Liceul Teoretic „Petru Maior” pe locul intai intr-un astfel de clasament.

           Pozitia ocupata este data de rezultatele la admitere, rezultatele la bacalaureat si rezultatele obtinute de olimpici. Site-ul www.admitereliceu.ro si  INTUITEXT ne prezinta aceasta informatie interesanta, dar in acelasi timp utila celor care in aceste zile se inscriu pentru admiterea la liceu.

           Cred ca dincolo de cifrele seci se afla realitati pe care nu le putem ignora. Elevii au o pregatire din ce in ce mai buna din scoala generala, mediile de admitere fiind din ce in ce mai mari. E meritul lor si al profesorilor din scoala generala. Daca aceasta pregatire nu ar fi reala, nu s-ar obtine rezultatele notabile de la bacalaureat si de la olimpiadele scolare, nu ar exista continuitate in procesul de invatamant si in rezultatele sale. Evident ca la educatia copiilor nostri  o contributie importanta o are si colectivul de cadre didactice a liceului, iar rolul acestuia in educatia elevilor este din ce in ce mai puternic, mai responsabil si cu efecte pe termen lung.

          Nu putem decat sa speram ca si in anii urmatori Liceul Teoretic „Petru Maior” Ocna Mures isi va pastra pozitia pe care sa afla acum in judet prin calitatea invatamantului promovat de dascalii sai si prin rezultatele elevilor sai. Iar absolventii vor deveni parte integranta in viitorul pe care il dorim orasului nostru.

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *