Suntem şi pe:
Clinica Sante

Evenimente

„Traditii Uiorene”, cultura si arta

Publicat

- 1.050 vizualizări

alt              Faptul ca in Ocna Mures exista miscare culturala e evident. Copiii scolilor se intrec in diferite concursuri si spectacole de pictura, poezie, teatru, dar incearca sa pastreze si datinile si obiceiurile zonei, la fel cum o fac si cei mari de la „Traditii Uiorene”. Pentru ca pe langa ansamblul „mare”, exista aici si o trupa de mici pastratori de traditii populare locale.

        Din ce in ce mai cunoscut si apreciat, ansamblul „Traditii Uiorene” Ocna Mures reprezinta aceasta zona cu vechi si frumoase traditii populare la diferite concursuri si spectacole nationale si internationale, atat prin dans cat si prin solisti si instrumentisti de cantece populare.

       Astfel, in perioada 3-9 iulie 2012 ansamblul nostru reprezentativ va participa la Festivalul International de Folclor pentru Copii si Tineri Interpreti „Dobroge, mandra gradina”. Participarea este anuntata la sectiunile solisti instrumentisti, solisti vocali, grup vocal si joc popular. „Traditii Uiorene” va concura numai cu ansamblul „mare”, cei mici ramanand acasa. Evenimentul este o adevarata sarbatoare a cantecului si dansului popular, o explozie de originalitate si traditii pastrate din generatie in generatie si transmise mai departe prin intermediul artei spectacolului.

           Apoi, pe data de 15 iulie ansamblul „Traditii Uiorene” este invitat sa participe la un spectacol de muzica si dansuri populare romanesti in Germania, alaturi de alte formatii si solisti romani. Invitatia este din partea Asociatiei Romano-Germane „Doina Romaneasca” din Mannheim.

          Acestea sunt cateva din activitatile ansamblului in aceasta vara. Vom incerca sa va tinem la curent si cu alte astfel de actiuni, pentru ca ele ne fac cinste atat noua ca si comunitate, cat si membrilor ansamblului, datorita reprezentativitatii lor in viata culturala a urbei si nu numai.

          Va multumim pentru tot ceea ce faceti, „Traditii Uiorene”!

alt

altaltaltaltaltalt

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *