Suntem şi pe:

Stiri diverse

Alegerile au trecut, sa vina alegerile…

Publicat

- 349 vizualizări

alt          Gata cu toata agitatia alegerilor locale. A fost o campanie de o luna in care am invatat noi injuraturi, am aflat cate neamuri au candidatii si cum pot fi strigate, am aflat cum “iubeste” electoratul pe candidati. Toata agitatia si toti  nervii pentru aproape un minut cat trebuie sa pui stampila pe buletinele de vot.

          De statisticile procesului electoral s-au ocupat altii, ne-au bombardat la nivel national si judetean cu cifre si procente, ca daca ne-ar fi dat cate un leu pentru fiecare procent anuntat acum eram cu totii bogati.

          Totusi un bilant judetean e interesant.

     

   Din 77 de localitati, in 60 edilii au fost realesi. Asta ma face sa cred ca si majoritatea noilor consilieri s-au regasit cumva si in vechile administratii. E clar ca nu s-a mers pe votul politic, ci pe stabilitate, iar acolo unde edilii si-au batut joc de comunitate, acestia au fost sanctionati prin vot si eliminati. Nu s-a tinut cont de culoarea politica. Exista oameni capabili in toate taberele politice, iar oamenii au votat pentru binele lor si al comunitatii, nu pentru binele sefilor cei mari de la Bucuresti. Maieul e mai aproape de piele decat camasa, spune o vorba veche. Consiliul Judetean s-a pastrat in mare parte acelasi, ceea ce imi confirma cele spuse mai sus.

          Daca privim din punct de vedere politic, vedem ca 45 de primari sunt PDL, 31 primari sunt USL si unul UDMR. Consiliul Judetean ramane tot cu conducere PDL.

          Oamenii s-au saturat de scandaluri, de strigate, de jigniri. Chiar daca ei tac, in mintea lor cei vinovati sunt recunoscuti, sanctionati, iar cand vine votul il elimina. Vezi cei 17 primari maziliti prin vot. Nu au pierdut pentru ca erau buni, credeti-ma. Cei care au meritat cu adevarat, care au facut ceva bun pentru comunitatile pe care le-au condus, au fost realesi.

          Cam atat din statistici clasice. Sa vedem acum cele hilare.

         Am avut in tara localitate cu un singur votant. Am avut in tara si in judet candidati pentru functia de primar care au primit un singur vot, cel mai probabil al lor. I-au lasat pana si familiile… Am avut o multime de candidati la primarii care au avut sub 10 voturi, in localitati cu cel putin 2 sectii de votare. Si toate astea pot continua daca ridicolul lor nu ar fi evident, atat pentru ei cat si pentru formatiunile politice pe care le-au reprezentat.

         Apropo. Mai tineti minte ca dupa revolutie aparuse un partid inspirat din Caragiale, numit Partidul Liber Schimbist? A avut chiar si un deputat, Stefan Cazimir, democratic ales. Acum avem mai multe partide caragialesti. Unele au luat un elan care le-a propulsat destul de sus in topul alegatorilor, altele au demonstrat ca doar hartia e cea care le mai atesta existenta. Istoria si alegatorii trebuie sa elimine aceste formatiuni de garsoniera parasita. Primul pas au fost aliantele cel putin ciudate facute in consiliile locale pentru a nu depinde de astfel de partide miniaturale. Nu are rost sa vorbim acum de alianta PDL – PNL.

        Un alt exemplu, de aceasta data placut: in Ocna Mures viceprimarul a fost ales cu unanimitate de voturi de consilierii din PDL, USL, PP-DD si PNTCD. Poate ca si consilierii alesi s-au saturat de certuri, scandaluri, ura politica. Poate au ajuns la concluzia ca trebuie sa mergem impreuna pentru ca avem acelasi drum, ca vrem sa ajungem impreuna in acelasi loc.

        Deocamdata atat. Ne-am pus “armele” la locul lor, am inchis caietele in care am notat un nou repertoriu de injuraturi si l-am pus in loc sigur. Stam linistiti, tragem adanc aer in piept ca intr-un concediu binemeritat. Ne uitam sa vedem cati prieteni am pierdut, precum camarazii cazuti la datorie in transee la vreme de razboi. Si ne pregatim in tacere, dar hotarati, pentru campania de toamna. Nu cea agricola, ca alimente importam, ci pentru campania de la parlamentare. Atunci sa vedeti scandal, injuraturi, noroi zburand in toate directiile si pe toata lumea. Sau poate ceea ce am vazut si auzit acum ne va face mai temperati, mai lucizi si mai relaxati, vom descoperi si intelege notiunile de respect si de bun simt? Poate vom intelege ca si el, adversarul nostru in idei, e si el om, si trebuie si el sa ne respecte si sa fie respectat…

 

Publicitate
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

Top articole ultimele 30 zile


AiudulMeu | La Târnăveni

Copyright © 2020 Powered by First design