Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Sedinta de Consiliu Local

Publicat

- 340 vizualizări

altS-a terminat sedinta de constituire a Consiliului Local, de alegere viceprimar, tot ce mai trebuie ca noua administratie sa inceapa treaba pentru care au fost alesi. Suspans, calcule politice, supozitii, barfe, sau doar simpla curiozitate. Si gata…

Viceprimarul e Paul Pavel Podariu!

 Ia sa vedem cine este si daca e bun pentru ce a fost ales.

Majoritatea il stim de la discutii in colt de strada, din barfe, unii chiar si personal. Cum barfele si discutiile sunt in general subiective, o sa apelez la ceva cat mai obiectiv: CV-ul sau.

Varsta: 41 de ani. O varsta perfecta pentru functia asta. Arata ca are ceva experienta in munca, dar si energie sa faca in continuare ceva pentru oras. Pensia e undeva departe, deci nu se culca pe o ureche si asteapta postasul (fara niciun fel de ofensa pentru pensionari).

Ocupatie: administrator societate comerciala. Interesant. Societatea dansului functioneaza din 2003. Daca nu a falimentat pana acum in conditiile economice grele ale orasului, inseamna ca e bun administrator. Adica e ceea ce trebuie si pentru comunitate, avand in vedere ca trebuie sa administreze activitatea targurilor pietelor si oboarelor, a lucrarilor de constructii din urbe, dar raspunde si de curatenia si de apa noastra cea de toate zilele.

Profesie: jurist. E bine, pentru ca haosul legislativ din Romania e mai rau decat jungla. Si mai ales ca unele din atributiile sale presupun stapanirea corecta a legislatiei, nu doar chestii de suprafata. Sigur profesia lui l-a ajutat si in administrarea societatii pe care o detine.

Stare civila: casatorit din 1995, doi copii 14 si 15 ani. Copiii si familia sunt doua notiuni cu care nu te joci. Ele te invata sa fii om, sa fii corect cu cei de langa tine, cu cei cu care vii in contact. Iti dau o anumita verticalitate si un anumit respect in societate, dar si fata de sine. Iti da incredere si maturitate in ceea ce faci si gandesti.

Studii:

1989 – absolvent Liceul de chimie industriala. Nu pare mare lucru, multi au acest liceu absolvit de-alungul anilor. Dar ne arata ca e om de-al locului, ca s-a confruntat dintotdeauna cu problemele cu care ne confruntam si noi azi. Deci stie despre ce e vorba, nu vorbeste din auzite. Ca nu e om care doar umple un loc undeva intr-o primarie.

1996 – licentiat Facultatea de Drept "Lucian Blaga" Sibiu. Scoala respectabila, cu rezultate recunoscute ale absolventilor sai. Scoala care, prin seriozitate, nu e supusa scandalurilor din alte institutii de invatamant superior, cu diplome la kilogram sau la metru.

2010 – Absolvire curs de Master in Dreptul Muncii. Cursant curs de Master in Managementul Afacerilor. E bine pentru ca va avea de-a face cu multi oameni la care va trebui sa le aplice legislatia muncii, dar totodata functia il obliga sa ne demonstreze ca e un bun manager pentru oras. Cred ca va reusi, nu numai pe baza studiilor facute sau in curs de finalizare, dar si prin experienta sa de manager privat.

1990 – Stagiu militar satisfacut. E poate unul din lucrurile importante din CV-ul dumnealui. Cine a facut armata stie ca fara sa vrei asta te disciplineaza, te face sa vezi altfel viata, sa devii mai constient de forta si valoarea ta, mai matur si mai stapan pe tine.

 

2008-2012 Consilier local. Asta arata experienta, nu e pentru prima data prins in administratia locala. E drept ca apare intr-o perioada tulbure in care minoritatea din care facea parte era considerata de multi dintre noi majoritate, ca acelui Consiliu Local i s-au pus in spate multe fapte mai mult sau mai putin reale. Cred ca e cazul ca toate neclaritatile acelei perioade sa fie puse la punct, lamurite si continuate de acolo de unde au ramas si el e cel mai in masura sa faca asta. Viata merge inainte, nu se poate opri pentru certuri de colt de bloc. La fel si viata orasului.

Cam asta ar fi noul viceprimar dupa CV-ul sau. Are experienta profesionala ca manager, are experienta in administratia locala, nu pare a amesteca familia cu activitatile profesionale, arata ca vrea sa invete lucruri noi care sa-i foloseasca in viata si in activitatea profesionala. Cred ca are gandirea indreptata spre viitorul nostru, ca are capacitatea si hotararea de a trece peste multele obstacole care ii vor sta in drum, mai ales ca-l stiu un tip hotarat si fara teama de confruntari.

Numai timpul ne va demonstra daca e bun sau nu. Barfa sau comentariile aiurea nu cred ca sunt constructive pentru nimeni. Cel mult vor arata neputinta unora sau altora.

Eu zic ca-i bine. Si asta fara a fi subiectiv.

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *