Suntem şi pe:
Clinica Sante

Stiri diverse

Alianţă surprinzătoare între PDL şi PNL în Alba

Publicat

- 350 vizualizări

Alianţa surprinzătoare între PDL şi PNL pentru configurarea unei majorităţi în Consiliul local Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba a trimis PSD-ul pentru încă 4 ani în opoziţie. Dacă liderii PDL remarcă refacerea „dreptei”, reprezentanţii PSD acuză trădarea liberalilor.Lucrurile au mers aşa cum era deja stabilit. Paul Voicu (PDL) şi Simone Albani (PNL) au fost aleşi viceprimari. După şedinţă primarul Mircea Hava, liderul PDL Alba, a remarcat refacerea „dreptei” politice în Alba.

Astăzi cred că s-a făcut un lucru excepţional la Alba Iulia. Aţi arătat că vreţi ceva şi aţi hotărât acest lucru prin vot. Mă bucur că aţi făcut lucrul ăsta. Aşa cum de la Alba Iulia a pornit ceasul României Mari sunt sigur că tot de la Alba Iulia va porni ceasul a ceea ce înseamnă o coagulare a tot ceea ce însemană dreapta“, a declarat Mircea Hava la finalul şedinţei Consiliului local.

Înţelegerea a fost respectată şi la Consiliul Judeţean, unde au fost aleşi vicepreşedinţi Alin Cucui de la PDL, respectiv Florin Roman de la PNL. După şedinţă Ioan Dîrzu i-a acuzat pe liberali de „trădare”.

Ceea ce s-a întâmplat astăzi a fost o încălcare clară a protocolului USL Alba şi noi considerăm că a fost trădat USL la nivelul judeţului. Părerea mea este că lucrurile puteau să arate altfel, că după o campanie electorală în care noi am susţinut candidaţii PNL, în care ne-am bătut pentru ei, în care am făcut sacrificii, am fi meritat ca alături de la colegii de la PP-DD să facem un grup unit, să facem majoritate şi să facem ceva mai bine pentru judeţul Alba. Judeţul Alba merita mult mai mult, merita ca USL să funcţioneze perfect şi acest lucru ar fi fost posibil dacă şi partenerii noştri ar fi fost de acord cu această părerea”, a declarat preşedintele PSD Alba Ioan Dîrzu.

Liderul PNL Alba Teodor Atanasiu a respins acuzaţiile lui Ioan Dîrzu. “Am încercat să creăm o majoritate din care să facem parte şi din care să putem să ne promovăm proiectele. Singura majoritate posibilă de încheiat este cea cu PDL. Procotcolul USL nu a fost absolut deloc încălcat. Noi avem un protocol în care la consiliile locale şi la Consiliul Judeţean mergem împreună dacă putem să constituim majorităţi împreună. Nu am reuşit să luăm suficiente voturi pentru a avea o majoritate, n-am reuşit să atragem alături de USL un partid cu care să putem să mergem şi în aceste condiţii eram puşi în situaţia de a merge patru ani în afara jocului politic sau să încercăm să facem alt tip de majorităţi“, a afirmat Atanasiu.

Sursa: Adevarul de Alba

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *