Suntem şi pe:
Clinica Sante

Ocnamureseni

Trupa Decean – premiu pentru cea mai bună trupă creștină din România

Publicat

- 2.559 vizualizări

În cadrul Festivalului de premiere a muzicii creștine din România Quo-Vadis (www.quo-vadis.ro), care a avut loc în Cluj Napoca pe data de 26 Mai 2012, trupa Decean din OcnaMureș a luat premiul pentru cea mai bună trupă creștină din România.

Trupa Decean este una din trupele care au pus bazele muzicii creștine contemporane în România, probabil meritul lor cel mai mare este capacitatea de a rezista ca trupă atâta timp. Au reușit întotdeauna să fie relevanți și actuali, atât în domeniul artisticului cât și cel spiritual. Este și motivul pentru care orice concert  Decean atrage întotdeauna publicul din România și nu numai. Sunetul muzicii se auzea la ei în casă până noaptea târziu. Parinții lor au iubit muzica și i-au învățat și pe ei să o iubească. Muzica și cântarea e ceva cu care au fost crescuți de mici. Și chiar dacă au început cu a bate tobele mici de fanfară legate după gât, cu timpul au evoluat. Ceva în sângele lor le spunea că muzica trebuie să aibă ritm și ceva mai multă gălăgie. Numele trupei este de fapt numele familiei lor DECEAN – nume pe care îl consideră o binecuvântare și o moștenire lăsată de tatăl lor! Baieții familiei s-au grupat ca și formație muzicală creștină într-un început timid, înca din anul 1988, cu dorința de a sluji pe Dumnezeu, atât în biserici cât și de a face evanghelizare prin muzică, acest lucru s-a transformat într-o viziune și au hotărât să se pregătească în acest sens.Originalitatea muzicală,  armoniile vocale, cât si repertoriul cu un mesaj relevant și direct pentru generația tânără și nu numai, au făcut ca grupul DECEAN să fie invitat la diferite evenimente (evanghelizări ținute în biserici evanghelice sau pe stadioane, în case de cultură sau cinema; întâlniri și tabere de vară pentru tineret). Credința în Dumnezeul Adevărat, părtășia și slujirea prin muzică, au fost “motto-urile” care au ținut unită această formație. În trecut au cântat și la zilele orașului nostru iar în prezent, trupa călătorește prin țară și prin străinătate, în cadrul multor concerte și conferințe.

Se pregătesc să scoată din nou, un album cu compoziții proprii care să atingă inimile oamenilor și să fie o binecuvântare pentru cei care doresc să se apropie mai mult de Dumnezeu. Iubesc Ocna Mureș și mulți au aflat despre orașul nostru natal prin ceea ce fac ei!

Componența trupei este următoarea: Nick Decean (chitară acustică și voce), Augustin (chitară acustică – solo), Ninio Decean (clape), Mihai Decean (chitara bass), Marius Petrina (tobe).

Albumele scoase de-a lungul timpului sunt:

  • Deschide Cartea (Iunie 2000)
  • Decean Praise (Iulie 2001)
  • Drumul Meu (August 2005)
  • Locul Sfânt (Octombrie 2007)
  • Misiune Posibilă (Ianuarie 2010)
  • Creat Învingător DVD (Iunie 2011)

Sursă: www.contrastmedia.ro

Site-ul trupei: www.decean.ro

 

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *