Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Orasul Ocna Mures ramane fara apa potabila in toiul verii si a caniculei! UPDATE

Publicat

- 335 vizualizări

UPDATE 18:45 Conform reprezentantilor APA CTTA s-a remediat defectiunea si s-a dat drumul la apa. Zone care confirma ca au deja apa la robinet: Uioara de Sus, Strada Abatorului, Strada Malinului (Colonia)

UPDATE Ora 16:00  De peste 7 ore Ocna Mures nu are apa potabila. Se incearca insa alimentarea cu apa a orasului prin pomparea apei de la Lunca Muresului. Magazinele din oras au inceput sa fie golite de apa plata si apa minerala, inca de ieri cand, in toata mass-media, populatia din orase ca Ocna Mures, Blaj, Teius sau Alba Iulia era avertizata sa nu consume apa de la robinet ci doar apa plata sau minerala de la magazine. Alimentarea cu apa se va relua la ora 18:00 a declarat directorul APA CTTA ALBA.

In cursul diminetii de 22 iunie 2012 a fost sistata furnizarea apei potabile in intreg orasul Ocna Mures. Cei de la APA CTTA Alba Iulia ne-au declarat ca este vorba de o defectiune tehnica. Conducerea APA CTTA filiala Ocna Mures a declarat ca problema va fi remediata in cel mai scurt timp. Probabil se incearca rezolvarea apei cu rugina si pe tronsonul Ocna Mures. Problema apei cu rugina furnizata in cele patru localitati din judetul Alba printre care si Ocna Mures ajunsese ieri si in media nationala: mediafax si gandul.info. Azi acelasi subiect era prezentat si la Realitatea TV. Speram ca defectiunea va fi remediata. Intr-un comunicat aparut in data de 20 iunie conducerea APA CTTA filiala Ocna Mures declara ca vor lua masurile necesare pentru a remedia situatia apei plina de rugina:

„Datorita cresterii cerintei de apa potabila in perioada caniculei, la toti consumatorii sistemului zonal de alimentare cu apa , s-au produs perturbari

in functionarea acesteia prin modificari bruste ale vitezei, respectiv a debitului transportat. Acest fenomen, mai accentuat pe transonul aductiunilor spre municipiul Blaj si orasul Ocna Mures, este datorat si apei pentru udatul gradinilor in orele de virf ale consumului. Rezultatele monitorizarii de control efectuate de operator conform programelor stabilite ,confirma modificarea doar a parametrilor indicatori turbiditate si fier (datorat conductelor de tevi de otel), toti ceilalti parametri, incluzind pe cei relevanti pentru sanatate, respectivi chimici si microbiologici fiind situati in limitele impuse de Legea nr.458/2002 priviind calitatea apei potabile.

 

S.C. APA CTTA S.A.Alba va supraveghea permanent calitatea apei produse si distribuite clientilor si, prin sporirea numarului de probe prelevate si analizate, va asigura remedierea in cel mai scurt timp a inconvenientelor create consumatorilor.

Fata de situatia creata S.C. APA CTTA SA Alba isi cere scuze pentru disconfortul creat si totodata roaga consumatorii sa foloseasca apa potabila doar in scopuri menajere.” se arata intr-un comunicat semnat de Directorul APA CTTA SA ALBA, filiala Ocna Mures, Precup Aurel

 

Vom reveni cu alte detalii.

Foto: arhiva

 

 

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *