Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Centru medical multifunctional la Ocna Mureş în subordinea Spitalului Judeţean Alba

Publicat

- 408 vizualizări

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Alba şi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă vor propune Ministerului Sănătăţii redeschiderea Spitalului Orăşenesc din Ocna Mureş sub forma unui centru multifuncţional cu patru specialităţi medicale. Anuntul a fost dat astazi, 21 iunie 2012 in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc la Spitalul Judeţean Alba.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Dumitrel, a declarat joi că spitalul din Ocna Mureş nu va mai putea fi redeschis niciodată în vechea formă de organizare. „Nu mai este posibil să fie deschis aşa cum a fost. Vrem să înfiinţăm acolo un centru multifuncţional în subordinea Spitalului Judeţean. Există în continuare pericolul desfiinţării unor spitale în oraşe din judeţ, iar dacă acest lucru se va întâmpla vina o poartă primăria şi consiliul local de acolo“, a spus Ion Dumitrel.

Viitorul centru multifuncţional de la Ocna Mureş nu va avea personalitate juridică şi va funcţiona cu patru specialităţi: interne, pediatrie, ginecologie şi chirurgie. Au existat discuţii în acest sens între conducerile Spitalului Judeţean, Consiliului Judeţean cu primarul ales, Silviu Vinţeler. „Problema va fi la Ocna Mureş să se găsească medicii specialişti, iar primăria va avea o problemă mare în acest sens. Avem personalul de la fostul spital din Ocna Mureş redistribuit la Spitalul Judeţean, care va fi fericit să se întoarcă acasă şi să nu mai facă naveta“, a declarat Nicoleta Coşarcă, managerul Spitalului Judeţean. Pentru ca centrul multifuncţional să devină realitate este nevoie de un ordin emis de Ministerul Sănătăţii.

Sediul şi aparatura fostului spital fac obiectul unui proces civil care urmează să fie soluţionat în următoarele luni de Curtea de Apel Alba Iulia. Este vorba despre o hotărâre a Consiliului local Ocna Mureş prin care a fost încheiată în 2011 o asociere cu societatea Hospital Clinic Dr. Filip SRL Bucureşti. Firma privată urma să preia spitalul cu toate dotările. Hotărârea a fost contestată de Instituţia Prefectului, care a câştigat procesul la Tribunalul Alba. Societatea medicală a formulat recurs.


Disputa juridică face ca sediul fostului spital să nu poată fi utilizat la înfiinţarea centrului multifuncţional. Dumitrel şi Coşarcă au precizat că, dacă va fi nevoie, va fi identificat un alt spaţiu pentru ca iniţiativa înfiinţării centrului medical să fie pusă în practică.

 

Sursa: Adevarul de Alba

Foto: Adevarul de Alba

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *