Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Apa cu rugina de la robinetele ocnamuresenilor nu e toxica sustin autoritatile insa recomanda consumul de apa plata sau minerala….

Publicat

- 1.283 vizualizări

Direcţia de Sănătate Publică Alba a fost sesizată de operatorul de apă SC APA CTTA că pe fondul consumului crescut de apă în această perioadă, s-au înregistrat modificări de culoare ale acesteia, determinate de prezenţa fierului în exces din reţelele de distribuţie, fapt confirmat şi de rezultatele monitorizărilor de control efectuate de DSP în localităţile Alba Iulia, Blaj, Teiuş şi Ocna Mureş.

Prezenţa fierului în apă nu se presupune a fi toxică sau periculoasă pentru sănătate, însă pune probleme de acceptabilitate, de aceea este recomandabil ca nivelul de fier în apa potabilă să fie între 0,15-0,2mg/litru. Peste 0,2mg/litru poate cauza următoarele probleme consumatorilor:

    – poate schimba semnificativ gustul apei;
    – poate schimba drastic culoarea apei;

Specialiştii DSP Alba recomandă consumatorilor din localităţile afectate să folosească pentru băut apă plată sau minerală, precum şi/sau apă din izvoarele locale conforme.

Director executiv DSP Alba, dr. Horea Timiş

Coordonator Evaluarea Factorilor de Risc din Mediu, Dr. Ileana Văcaru

ATENTIE !!!

Un cititor al site-ului Ocna Mures Online ne-a atras atentia ca unul din izvoarele din zona orasului Ocna Mures de la care multa lume ia apa spre consum nu mai corespunde normelor care trebuie indeplinite pentru ca apa respectiva sa fie potabila. In urma unei analize a apei izvorului cunoscut ca "Fantana Urcanului" aflat undeva intre Cisteiul de Mures si Micoslaca, a rezultat ca apa contine bacteria E-Coli (care inseamna enterocolite , infectii urinare , etc.) , are nivelul de nitrati foarte mare (nitratii sunt extrem de cancerigeni) , iar nivelul duritatii este foarte mare (este calcaroasa ceea ce duce la formarea pietrelor la rinichi). Conform Raportului de Analiza nr 270/ 12.06.2012 apa de la "Fantana Urcanului" nu este potabila!!!

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *