Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

PNL Alba solicită demiterea conducerii poliţiei orasului Ocna Mures

Publicat

- 311 vizualizări

Alegerile locale din Ocna Mures au lasat in urma trei dosare penale legate de evenimente desfasurate inainte si dupa scrutinul din 10 iunie 2012. Subiectul dosarelor aflate in lucru este cuprins intr-un comunicat aparut astazi in presa judeteana din partea Biroului de Presa PNL Alba. Acestia acuza conducerea politiei din orasul Ocna Mures ca nu a luat masuri "concrete" in urma aparitiilor fluturasilor care anuntau retragerea candidatului USL la primaria Ocna Mures si nu a gestionat corespunzator scandalul de pe strada Malinului cand a avut loc o altercatie intre trei persoane in urma unor discutii contradictorii referitoare la rezultatul alegrilor locale. In plus PNL Alba acuza nereguli in ziua alegerilor locale in Ocna Mures, nereguli "trecute cu vederea" de catre politia din oras. Referitor la aceste trei dosare si la acuzatiile aduse de catre PNL Alba, Inspectoratul Judetean de Politie Alba a emis astazi un comunicat:

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Referitor la articolele apărute în cursul zilei de azi, 19.06.2012, în presa locală prin care un partid politic reclamă ilegalităţi cu ocazia alegerilor locale din Ocna Mureş, comunicăm că toate incidentele electorale reclamate la Poliţia Oraşului Ocna Mureş în perioada campaniei electorale şi imediat după alegerile pentru administraţia publică locală, din 10.06.2012, au fost înregistrate, iar cu privire la aspectele semnalate în articol, precizăm următoarele:  

1. La Serviciul de Investigaţii Criminale se află în lucru, un dosar de cercetare penală în care, ofiţeri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, efectuează cercetări referitoare la distribuirea, în data de 09.06.2012, în oraşul Ocna Mureş, de fluturaşi, prin care candidatul unei formaţiuni politice anunţa că se retrage din cursa electorală, îndemnând cetăţenii să-l voteze pe contracandidatul său.

În acest dosar se fac cercetări cu privire la două plângeri, una depusă de o formaţiune politică şi una de unul dintre candidaţii la funcţia de primar al Oraşului Ocna Mureş. Aceste plângeri au fost depuse şi înregistrate la Poliţia Oraşului Ocna Mureş care le-a înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud pentru atribuirea de număr unic şi ulterior, pentru continuarea cercetărilor, au fost preluate de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba.

Până la această dată ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au desfăşurat activităţi de cercetare şi investigaţii, pentru identificarea persoanelor implicate în acest incident electoral.

 

2. Referitor la aspectele privind actele de violenţă şi ameninţare comise în data de 11.06.2012, precizăm că în data de 12 iunie 2012, la Poliţia Oraşului Ocna Mureş a fost depusă o sesizare semnată de 29 de persoane din Ocna Mureş care îşi exprimau nemulţumirea cu privire la atitudinea lui D.D., de 44 de ani, din Ocna Mureş, care, le aduce injurii şi care la data de 11.06.2012, i-a agresat pe stradă pe B.I. şi B.G. Cei doi nu au înţeles să depună plângere împotriva lui D.D. pentru lovire sau alte violenţe.

Sesizarea celor 29 de persoane a fost înregistrată la Poliţia Oraşului Ocna Mureş iar ulterior la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud, în prezent efectuându-se cercetări faţă de D.D., sub aspectul comiterii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, faptă pedepsită de art. 321 din Codul Penal.

În aceeaşi zi, 12.06.2012, D.D., a depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud, o plângere împotriva mai multor persoane, sub aspectul comiterii infracţiunii de ameninţare.

Cele două dosare au fost preluate de ofiţeri din cadrul I.P.J. Alba – Serviciul de Investigaţii Criminale, care efectuează cercetări în vederea soluţionării lor.

Din verificările efectuate până în prezent, reiese că la data de 11.06.2012, orele 21,05, prin apelul unic de urgenţă 112, Poliţia Oraşului Ocna Mureş, a fost sesizată de către D.D., cu privire la faptul că pe strada Mălinului din Ocna Mureş, mai multe persoane provoacă scandal.

La locul evenimentului s-a deplasat o patrulă de siguranţă publică care a constatat că cca. 40 de persoane se aflau în stradă şi adresau ameninţări la adresa lui D.D., care se afla în locuinţa sa iar de la balcon le răspundea provocărilor.

La scurt timp după intervenţia poliţiştilor, persoanele din stradă, implicate în scandal, au părăsit locul incidentului, fără ca între D.D. şi acestea să aibă loc o altercaţie.

Cauza conflictului a constituit-o comportamentul lui D.D., care, în data de 11.06.2012, i-ar fi agresat fizic pe B.G. şi B.I., din Ocna Mureş.

 

3. Referitor la nemulţumirea privind pe şeful Poliţiei Oraşului Ocna Mureş, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a dispus ca un colectiv de ofiţeri specialişti să verifice aspectele semnalate, urmând ca, în funcţie de rezultatul acestor verificări să fie dispuse măsuri legale.

 

    

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *