Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Mai sunt cateva zile pana la investirea noii administratii a orasului Ocna Mures

Publicat

- 257 vizualizări

 

Stimati ocnamureseni,

 

            Stim cu totii ca la 10 iunie administratia locala a orasului nostru s-a schimbat  datorita votului exprimat de dumneavoastra. Entuziasmul de atunci trebuie sa ramana in permanenta ca imbold pentru tot ceea ce ne-am propus sa realizam impreuna.

            Doresc sa vin in intampinarea dumneavoastra cu o serie de precizari privind modul in care se realizeaza in mod oficial schimbarea acestei administratii.

            In primul rand, de la anuntarea oficiala a rezultatului votului dumneavoastra pana la instalarea noii administratii exista un termen bine definit care poate fi scurtat doar daca administratia veche doreste acest lucru. Legea se exprima "in termen de 20 de zile de la data alegerilor". Legea trebuie respectata, deci acest termen maxim trebuie acordat vechiului edil. Nu dorim sa indemnam pe nimeni la incalcarea legilor tarii, din contra respectarea acestora ne calauzeste in toata activitatea pe care o desfasuram, procesul democratic si nu autocratic fiind cel ce guverneaza toate actiunile si faptele noastre.

            In al doilea rand, instalarea noii administratii trebuie facuta legal, respectand o serie de proceduri organizatorice, care pun in ordine activitatea noului primar, a noului consiliu local, numirea viceprimarului. Incadrarea tuturor proiectelor propuse in activitatea primariei este de asemenea esentiala, ca timp de rezolvare, ca incadrare financiara valorica si ca resurse. Aceste probleme necesita si ele un timp de rezolvare, insa mult mai scurt decat cel pentru schimbarea vechii administratii. Stim ca timpul este principalul nostru dusman in ceea ce ne propunem sa facem, dar mai stim si ca impreuna putem obtine tot ceea ce ne-am propus de la inceput.

            In al treilea rand, activitatea in primarie nu trebuie sa sufere discontinuitati sau disfunctionalitati, functionarea serviciilor institutiei trebuie sa fie continua, de calitate si sa asigure bunastarea locuitorilor indiferent de culoarea politica. Deschiderea catre cetatean a tuturor angajatilor nostri trebuie sa fie totala.si responsabila, fara sa fie afectata de relatii personale sau de alta forma.

            Pentru o mai buna transparenta a activitatii consiliului local si a primarului am identificat o serie de solutii astfel incat cetateanul sa fie corect si rapid infomat despre acestea, sa aiba posibilitatea de a-si exprima liber si civilizat opinia despre aceste actiuni, de a fi parte activa in dezvoltarea orasului. Consideram ca cetateanul trebuie informat continuu si corect, secretomania si ascunderea adevarului fiind daunatoare nu numai locuitorilor, dar si intregii noastre activitati, imaginii pe care trebuie sa o aiba primaria.

            In toata aceasta perioada de asteptare pentru investirea oficiala, eu si echipa mea ne-am ocupat in mod special de proiectele prezentate catre dumneavoastra si acceptate prin votul covarsitor majoritar exprimat. Probleme precum spitalul, transportul local, atragerea investitiilor in orasul nostru, crearea de noi locuri de munca, activitatea de salubritate sunt doar o parte a tuturor nemultumirilor cu care se confrunta comunitatea noastra si pe care noi dorim sa le rezolvam in cel mai scurt timp. Solutiile au fost gasite, asteptam doar punerea lor in practica.intr-un mod legal si oficial.

            Investitiile necesare imediate in oras au fost identificate in conformitate cu doleantele locuitorilor, astfel incat, imediat ce se vor fi terminat toate formalitatile legale, acestea sa poata demara pentru a fi realizate intr-un timp cat mai scurt.

            Va multumesc si sper ca aceste precizari sa inlature toate neclaritatile legate de activitatile mele si a echipei mele de consilieri in aceste zile, de ceea ce se intampla acum in orasul nostru.

 

Primar ales

 

Silviu Vinteler

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *