Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Sfarsit sau inceput

Publicat

- 287 vizualizări

Votare. Tensiuni ascunse, retinute, refulate. Totul s-a terminat. Oare? Eu zic ca nu. Si va voi arata si de ce.

            Votul ne-a aratat, in cifre seci, ca Silviu a castigat detasat, relaxat, lupta pentru primarie. O lupta cu accente dure sau penibile in limbajul si comportamentul candidatilor. Victoria zdrobitoare nu poate fi pusa la indoiala. Diferenta e prea mare pentru a exista dubii, cu atat mai mult cu cat si locuitorii au inteles ca este nevoie de o schimbare, iesind masiv la vot si sanctionand astfel toate nerealizarile din ultimii patru ani si nu numai. Cifrele preliminare nu pot avea diferente substantiale fata de cele oficiale, care vor fi anuntate mai tarziu.

            Noi credem ca s-a terminat. De fapt abia de-acum insa incepe adevarata lupta. Lupta cu gropile mai mici sau mai mari, lupta cu muntii de gunoaie care inca ranjesc la noi cu nepasare, lupta pentru dreptul la o sanatate decenta, lupta cu problemele fiecaruia dintre noi. Am vazut ca problemele sunt nenumarate: apa somajul, transportul local fiind doar cateva din cele care imi vin acum in minte. Ce am ales cu votul nostru? Adversarii lui Silviu vor zice un alt primar, la fel ca si cei de pana acum. Cei care l-au votat pe Silviu vor spune ca au ales viitorul. Daca vom continua sa gandim asa ne vom certa atat de mult incat nici timp sa bem un pahar cu apa nu vom avea, daramite sa facem ceva pentru noi ca oras sau ca simplu cetatean.

            Primarul, indiferent cine este, singur nu poate face totul. De aceea Silviu si-a ales o echipa, de aceea in spatele acestei echipe se afla alti si alti oameni stiuti sau nestiuti, chiar si tu, cititorule, fara sa vrei, esti cuprins in acest angrenaj. Nu crezi? Silviu a promovat valori: profesionale, sociale, dar si morale. Vrei sau nu, ca l-ai votat sau nu, faci parte din familie, din familia orasului. Si familia asta este cea care sta la baza intregii strategii pe care o are Silviu pentru oras. Trebuie sa fim constienti ca numai cu noi si prin noi vom putea merge spre mai bine. Daca vom continua sa facem lucrurile pe culori politice nu ajungem nicaieri.

            Intelegeti o data pentru totdeauna ca balacareala, mizeria si agresivitatea verbala, acuzatiile mai mult sau mai putin fondate, tot soiul de "poeme" si "fluturi", toate extirpate cu forcepsul din vreo minte bolnava, nu aduc nimic bun. Rezultatul votului e martorul mut al afirmatiilor mele.

            Daca v-as spune ca vreau un oras verde, veti zice, unii dintre voi, ca am ceva cu politica. Un oras verde inseamna verdeata, parcuri, locuri de joaca pentru copii, inseamna amenajari pe Banta… Daca va spun ca vreau un oras alb inseamna ca vreau un oras curat, in care gunoaiele sa nu mai tina loc de usa la intrarea in scara blocului sau obstacole pe strazi, iar spitalul sa ofere ce are de oferit. Daca spun ca vreau un oras albastru inseamna ca vreau un oras in care sa nu-mi fie frica sa beau apa de la robinet. Si putem continua exercitiul culorilor. Poate de aceea a castigat atat de

categoric Silviu. Pentru ca vrem ca orasul nostru, din griul sumbru cu care ne-a obisnuit, sa devina un oras in culori. Pentru ca vrem ca orasul sa respire din nou, sa capete viata si valori. Si asta e si pentru tine, cel care mi-ai fost adversar intr-ale politicii, orasul e pentru toti. Iti respect optiunea politica, dar munca este pentru toti.

            Toate astea trebuie sa porneasca, pentru ca nu au existat, trebuie sa aiba un inceput. Lui Silviu ii revine onoarea asta. Dar si responsabilitatea…

            Felicitari pentru invingatori, cinste pentru invinsi.

            Daca avem taria de a ne accepta unii pe altii, cu bune si cu rele, fara certuri, vom vedea ca abia acum incepe totul. Si pentru mine, si pentru tine, cititorule. Pentru ca facem parte din aceeasi familie…

Olariu Iulian

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *