Suntem şi pe:

Articolele zilei

Spitalul din Ocna Mures a primit unda verde din partea ministrului sanatatii pentru a fi redeschis

Publicat

- 312 vizualizări

Cinci spitale din cele 67 închise în 2011, respectiv cele de la Buftea, Bumbeşti Jiu, Ocna Mureş, Dărăbani şi Băneasa, ar putea fi redeschise, alte 21 fiind transformate în cămine de bătrâni şi preluate de Ministerul Muncii, a anunţat, joi, ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi.

Vasile Cepoi a precizat că a solicitat direcţiilor de sănătate publică situaţia dotărilor din aceste spitale, analiză din care rezultă că aproape 30 la sută au dotări corespunzătoare cu spitalele de gradul IV.

Ministrul a precizat că, din primele analize, reiese că spitalul din Buftea, judeţul Ilfov, ar putea fi redeschis, dar pe o altă structură, respectiv pe obstetrică-ginecologie, pentru care există cea mai mare adresabilitate.

Şi spitalul din Bumbeşti-Jiu, judeţul Gorj, are condiţii bune de cazare, însă este o problemă cu resursa umană, primarul promiţând că aceasta va fi rezolvată. La spitalul din Ocna Mureş, judeţul Alba, este o problemă de litigiu, iar la cel din Dărăbani, judeţul Botoşani, este aşteptat un răspuns în următoarele zile, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Cepoi a precizat că aşteaptă în trei zile răspunsurile primăriile faţă de spitalele care la 1 aprilie 2011 au pierdut contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate. Ministrul a adăugat că primăriile pot redeschide aceste spitale, dar trebuie să facă dovada că le pot întreţine.

Publicitate

Sursa: gandul.info

Vezi aici stirea mai detaliata:

http://www.gandul.info/news/cinci-spitale-din-cele-67-inchise-in-2011-ar-putea-fi-redeschise-9692028

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *