Suntem şi pe:
Clinica Sante

Stiri diverse

Guvernul Ungureanu a căzut

Publicat

- 380 vizualizări

După 78 de zile de mandat, Guvernul Ungureanu a fost demis în urma adoptării moţiunii de cenzură înaintată de opoziţie. Cel mai tânăr Guvern din istoria României a avut, aşadar, şi cea mai scurtă viaţă. Moţiunea de cenzură a trecut cu 235 voturi pentru.

Rezultatul votului la moţiunea de cenzură a fost anunţat oficial în plenul Parlamentului, fiind exprimate 235 de voturi „pentru”, 9 „împotrivă” iar patru voturi fiind anulate, Guvernul Ungureanu fiind astfel demis.

Este aşteptată reacţia preşedintelui Traian Băsescu cel care, potrivit Constituţiei, trebuie să desemneze un candidat pentru poziţia de prim-ministru. Pentru ca România să nu se prăbuşească în instabilitate politică, preşedintele ar trebui să facă rapid acest gest.

Liderul opoziţiei Victor Ponta a anunţat astăzi că este pregătit să-şi asume rolul de premier. Rămâne de văzut dacă preşedintele va încredinţa opoziţiei această sarcină.

Este un noroc că demiterea Guvernului s-a petrecut într-o după-amiază de vineri, iar pieţele nu au timp să reacţioneze. Până luni situaţia politică se poate clarifica.

Sursa: zf.ro

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *