Suntem şi pe:
Clinica Sante

Stiri diverse

Paste 2012 cu oua de aur!

Publicat

- 333 vizualizări

„Desi producatorii au redus preturile la oua pana la 0,43-0,45 lei pe bucata fara TVA, de la 0,50 – 0,55 lei pe bucata, la finele lunii februarie, o parte din comercianti nu au redus din adaos. Pana in Sarbatorile Pascale nu estimam alte modificari, dar in mod sigur dupa Paste se va mai vedea o diminuare cu 10-15 procente datorita cresterii ofertei provenite din gospodariile taranesti”, socoteste presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania, Ilie Van, pentru Agerpres.

Marile lanturi de magazine au grija ca pretul la raft al oualor sa fie de la 0,7 pana la 1,3 lei pe bucata, tinand cont de cresterea consumului datorita Sarbatorilor Pascale. Ce inseamna asta? In unele situatii, mai mult decat dublu!
E o situatie in fata careia ministrul agriculturii Stelian Fuia n-a facut altceva decat sa fluture declaratii, sa emane sperante si amenintari vagi ca va discuta el la Consiliul Concurentei: „Supermarketurile ajung uneori la marje de profit de 40% in cazul produselor alimentare, ca si in cazul oualor, probabil, mai mult decat castiga producatorul”.

Ce a bulversat piata oualor? Obligativitatea schimbarii custilor la gaini la nivel european: s-au redus importurile, iar pretul de vanzare a explodat. Cocotat acum sus, pretul poate fi greu dat jos de acolo

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *