Suntem şi pe:
Clinica Sante

Stiri diverse

Cat teren degradat este in fiecare judet. TOP national. Locul I: judetul Alba

Publicat

- 418 vizualizări

In Romania, circa 1 milion de hectare de teren arabil este neutilizat, devenind ceea ce, in limbajul popular, se numeste parloaga. Din suprafata arabila a Romaniei, care este de 9,4 milioane de hectare, circa 1 milion de hectare raman necultivate, transformandu-se in parloage. Partea buna este ca aceasta suprafata a scazut in ultima perioada, avand in vedere ca parloagele se intindeau pe 3 milioane de hectare in urma cu cinci-sase ani.

Din nefericire, dincolo de aceste suprafete lasate necultivate, Romania si alte terenuri care sunt total ignorate, desi ar putea fi aduse in circuitul agricol.Astfel, Romania are aproape jumatate de milion de hectare de pamant care este degradat, care nu produce nimic. Nu este vorba despre parloage, acestea fiind terenuri arabile care nu sunt cultivate. Nu, acest pamant nu face parte din suprafata arabila. Este teren pe care nu se afla nici o constructie, dar pe care nu s-a cultivat si nici nu se cultiva nimic.

 

Si cine cel mai mult astfel de teren pe care nu se produce nimic? La nivel national, Alba este pe primul loc. Este judetul care are cel mai mult teren degradat. Astfel, 43.376 de hectare din judetul Alba sunt degradate, nu produc nimic.

Pe a doua pozitie se situeaza Clujul, cu 33.452 de hectare de teren degradat. Bineinteles, la polul opus, cu cel mai putin teren de acest gen, este Capitala tarii.

Doar 93 de hectare de pamant degradat se afla in Bucuresti, fapt normal avand in vedere ca cea mai mare suprafata a Bucurestiului este acoperita de cladiri, strazi, cai de comunicatie.

Sursa: www.econtext.ro

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *