Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

A ars de viu in propria-i casa

Publicat

- 351 vizualizări

In aceasta dupa-amiaza de duminica in satul Copand, comuna Noslac, flacarile au cuprins o casa in care se afla un barbat cu handicap locomotor. Desi fratele sau se afla in curte cu treaba, nu a mai putut sa il salveze, focul izbucnit din interior a cuprins casa in doar cateva minute. Casa a ars in intregime. In aceste momente criminalistii si pompierii inca se afla la fata locului pentru a stabili cauzele care au dus la acest eveniment tragic.

Un alt incendiu a avut loc in acelasi timp la ferma de animale din Uioara de Sus la iesire spre Vama Seaca, de aceasta data inregistrandu-se doar pagube materiale. Focul a mistuit un depozit de furaje.

Update. Comunicat IPJ Alba:”La data de 25.03.2012, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Unirea, au fost sesizaţi cu privire la faptul că la o locuinţă din Copand, comuna Noşlac, a izbucnit un incendiu.

Pentru localizarea şi stingerea incendiului au intervenit pompierii militari din cadrul Detaşamentului Aiud.
În urma incendiului locuinţa a fost distrusă în întregime iar P. I., de 66 ani, care se afla în interiorul locuinţei, a decedat.
Din primele cercetări efectuate împreună cu specialiştii din cadrul Detaşamentului Pompierilor Militari Aiud a rezultat că incendiul s-a produs datorita unui scurt circuit la instalaţia electrică.”

„Detaşamentul de pompieri Aiud a fost solicitat să intervină duminică 25 martie, la ora 16.22, în loc. Uioara de Sus, oraş Ocna Mureş pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un fânar al unei societăţi comerciale (fermă). Pompierii militari au intervenit cu două autospeciale de stins incendii, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Ocna Mureş. Din cauza unei arderi necontrolate de vegetaţie uscată, focul scăpat de sub control, s-a extins la fânarul şi depozitul aflat în apropiere, generând incendiul. Ca urmare a incendiului au ars acoperişul depozitului de furaje confecţionat din plăci de azbociment pe o suprafaţă de aproximativ 2.000 mp şi 140 tone de paie. Pagubele produse se ridică la circa 50.000 lei, iar bunurile salvate au fost estimate la 40.000 lei. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un foc lăsat nesupravegheat. O jumătate de oră mai târziu, la ora 17.05, Detaşamentul de pompieri Aiud a fost solicitat să intervină, în loc. Copand, com. Noşlac pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei case de locuit (chirpici), proprietatea lui P.I. Pompierii militari au intervenit cu două autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD. Ca urmare a incendiului au ars acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de aproximativ 75 mp, mobilier şi aparatură electrocasnică. Din păcate la sosirea pompierilor, proprietarul casei care era imobilizat la pat ( avea un membru inferior amputat), a fost găsit carbonizat. Pagubele produse se ridică la circa 15.000 lei, iar bunurile salvate au fost estimate la 1.200 lei. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un scurtcircuit electric produs la un cablu electric improvizat.”

www.isualba.ro

 

 

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *