Suntem şi pe:

Stiri diverse

Sfarsitul de saptamana aduce trecerea la ora de vara

Publicat

- 332 vizualizări

La sfarsitul acestei saptamani se trece la ora de vara – in noaptea de 24/25 martie mutam acele ceasurilor cu o ora inainte, ora 3 devine 4. CFR Calatori anunta, ca de fiecare data, cum va proceda cu trenurile „surprinse” de schimbarea orei pe traseu – vor fi afectate 43 trenuri InterRegio si 41 trenuri Regio.Pentru cei care merg la culcare in noaptea cu pricina e simplu, n-au decat sa-si potriveasca ceasurile de cu seara sau a doua zi dimineata. Sunt insa si domenii unde trebuie luate masuri in privinta orei care lipseste – de pilda, transporturile pe calea ferata!

Trecerea la ora oficiala de vara nu modifica mersul trenurilor in vigoare, anunta CFR Calatori Trenurile de calatori vor pleca din statiile de formare dupa ora oficiala de iarna pana in noaptea de 24/25 martie 2012 ora 3, care devine ora 4. Dupa aceasta ora, trenurile vor pleca la orele din mersul de tren in vigoare, respectand ora oficiala de vara.

Trenurile de calatori aflate in circulatie intre ora 3,01 si 4.00, dupa ora iarna vor circula cu intarziere fata de grafic. Pentru aceste trenuri se vor stabili masuri suplimentare pentru reducerea in parcurs a acestor intarzieri, spun ceferistii. Vor fi afectate de schimbarea de ora un numar de 43 trenuri InterRegio si 41 trenuri Regio.

De ce este necesara trecerea la ora de vara?

Duminica va fi cea mai scurta zi din an, avand numai 23 de ore! Dupa ce ceasurile vor fi date inainte cu o ora, diferenta dintre ora oficiala a Romaniei si Timpul Universal va fi de trei ore (UTC+3). Ora oficiala de vara se aplica in Romania din anul 1979, pentru folosirea optima a luminii naturale si reducerea iluminatului artificial.

Publicitate

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *