Suntem şi pe:
Clinica Sante

Stiri diverse

Interzicerea arderilor de vegetaţie uscată

Publicat

- 380 vizualizări

Având în vedere faptul că în ultima perioadă vremea s-a îmbunătăţit, populaţia a început activităţile de curăţire a grădinilor şi fâneţelor prin arderea resturilor vegetale. Aceste practici au pus în alertă serviciile profesioniste şi voluntare pentru situaţii de urgenţă, care în acest an au desfăşurat 26 de intervenţii pentru stingerea arderilor necontrolate, în unele cazuri fiind înregistrate însemnate pagube materiale în urma extinderii acestora la fondul forestier sau gospodăriile populaţiei.

În cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba au fost analizate aceste aspecte şi s-au hotărât măsuri de intensificarea a activităţilor preventive, precum şi măsuri de constatare şi sancţionare a autorităţilor locale şi a proprietarilor de terenuri incendiate. De asemenea, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură va suspenda subvenţiile pentru deţinătorii terenurilor igienizate prin astfel de metode, iar Garda Naţională de Mediu – Comisariatul judeţean Alba va aplica amenzi în valoare de 3000 – 6000 LEI persoanelor fizice şi 25 000 – 50 000 LEI persoanelor juridice.


De asemenea reamintim populaţiei că în conformitate cu prevederile Legii nr. 265/2006 pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2005 privind protecţia mediului coroborate cu prevederile Ordinul comun al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale şi al ministrului mediului şi pădurilor nr.30/147 din 2010 pentru aprobarea bunelor condiţii agricole şi de mediu în România “Nu este permisă arderea miriştilor şi a resturilor vegetale pe terenul arabil sau arderea vegetaţiei pajiştilor permanente”

 

ISU ALBA

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *