Suntem şi pe:

Articolele zilei

Întreținerea corectă a husei de protecție poate influența durata de viață a telefonului tău

Publicat

- 56 vizualizări

Știm că un telefon nou este o investiție pentru ani întregi, așadar faci tot posibilul să îl menții în stare optimă de funcționare. Primul impact serios pe gresie, asfalt sau ciment poate compromite definitiv telefonul dacă nu-i atașezi o husă corespunzătoare. De asemenea, dispozitivul se poate transforma într-un mediu favorabil de acumulare a prafului, bacteriilor, a microbilor, fapt care pune în pericol implicit sănătatea tenului. 

Acum că ai înțeles importanța husei pentru longevitatea telefonului tău, sigur ești curios să descoperi câteva sfaturi utile care te ajută să o menții impecabilă cât mai mult timp. 

Cum se curăță corect husa telefonului în funcție de material? 

Majoritatea huselor de iPhone 13 sunt confecționate din silicon, plastic rigid sau piele. Unele au aspect neted, iar altele prezintă striații sau inele de prindere sau de susținere. Husele din silicon sunt cele mai populare, datorită texturii ușoare și plăcute. Husele din piele sunt recomandarea specialiștilor dacă preferi un plus de protecție pentru dispozitivul tău. 

  • Silicon – husele din silicon se curăță simplu cu detergent de vase ori săpun lichid pentru mâini. Folosește o lavetă moale și dezinfectează periodic cu alcool sanitar;
  • Piele – husele din piele necesită produse de curățare dedicate acestui tip de material. Evită să utilizezi apa;
  • Plastic dur – plasticul se curăță eficient cu ajutorul spray-urilor pentru mobilier, șervețele umede obișnuite sau cu apă și săpun.  

Dacă ești adeptul huselor simple, transparente, atunci ia în calcul că acestea se pot îngălbeni la un moment dat. Ce îți rămâne de făcut? Amestecul de apă cu detergent lichid pentru rufe albe va face minuni. Evită să folosești clor, deoarece riști să îți compromiți husa din plastic. 

Cele mai populare materiale pentru husa telefonului 

Deși majoritate dintre noi suntem mai degrabă tentați să alegem o husă care atrage prin design-ul interesant, totuși, materialul de fabricație stabilește gradul de protecție oferit telefonului nostru. 

  • Plastic 

Husele de protecție confecționate din plastic sunt cele mai răspândite pe piață, deoarece materialul este ușor, ieftin și simplu de personalizat. 

Policarbonatul și poliuretanul sunt cele mai durabile categorii de plastic incluse în fabricarea huselor de telefon.

  • Piele naturală sau sintetică 

Husele din piele naturală includ de regulă piele de vită sau de porc. Textura sintetică este mai plăcută la contactul cu pielea și se apropie de eleganța materialului natural, așa cum este pielea veritabilă. 

  • Metal 

Husele protectoare din aluminiu sunt ușoare, durabile și ideale în special pentru telefoanele prevăzute cu părți metalice. Carcasele protective din același tip de material oferă un aspect elegant și uniform spre deosebire de restul materialelor, precum este plasticul, de exemplu. 

  • Fibră de carbon 

Fibra de carbon este materialul perfect pentru carcasele de protecție ale telefoanelor, deoarece materialul este mai rezistent decât oțelul. Aspectul elegant, greutatea redusă și rezistența remarcabilă sunt câteva dintre aspectele care justifică prețurile ridicate ale acestui material. 

  • Silicon 

Siliconul este un material îndrăgit pentru fabricarea carcaselor de protecție, deoarece este moale, flexibil și absoarbe cu ușurință șocurile și loviturile. 

Alege husa pentru telefon așa cum alegi hainele: acestea te protejează de intemperii, dar totodată îți reflectă personalitatea. Investește într-o husă luând în calcul nivelul de protecție necesar zilnic, de particularitățile fiecărui tip de material și nu în ultimul rând, de stilul tău personal.

Verifică selecția de huse pentru telefonul tău pe brandgsm.ro și oferă-i telefonului tău protecție garantată cu materiale premium și un nou design original. 

Sursa foto: pixabay.com, brandgsm.ro

Citește mai departe