Suntem şi pe:

Articolele zilei

Milioane de euro accesate de societăţi din Alba prin POSDRU. Printre ele si una din Ocna Mures

Publicat

- 299 vizualizări

Organismul  Intermediar Regional  pentru  Programul Operaţional  Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane – OIRPOSDRU finanţează proiecte care au ca specific activităţi de consiliere, consultanţă, formare profesională, instruire, recalificare, promovarea incluziunii sociale sau promovarea reinserţiei pe piaţa muncii. Finanţarea maximă pe care o poate primi un proiect prin acest program este de 5 milioane de euro. În anul 2011 la POSDRU Regiunea Centru au fost semnate 97 de contracte pentru tot atâtea proiecte. Din cele 97 au rămas 94, după ce trei dintre acestea au fost reziliate din cauza nerespectării termenelor sau procedurilor. Aceşti beneficiari de bani europeni au depus în anul 2011, un număr de 255 de cereri de rambursare în valoare de peste 22 de milioane de euro (95.661.461 de lei) dintre care, în afară de 2, care se află încă în curs de verificare, toate au fost plătite.

Printre principalii beneficiari de bani europeni prin POSDRU din judeţul Albase numara si SC CONTACT IMPEX SRL OCNA MURES. Prin proiectul “Măsuri active de ocupare pentru someri în vederea facilitării accesului la ocupare si a integrării pe piata muncii” aceasta firma din Ocna Mures a derulat deja numeroase activitati cum ar fi targuri de joburi sau numeroase cursuri de calificare pentru someri. Amintim ca principalele proiecte finantate pri OIRPOSDRU sunt cele pentru proiecte de revitalizarea a fortei de munca in special prin asigurarea somerilor de oportunitati pentru reangajare.

În 20 februarie Comisia Europeana a emis o decizie de întrerupere a termenului de plată pentru cererile în curs din POSDRU. Ca răspuns, Guvernul României a dat asigurări  că bugetul dispune de fonduri pentru ca finanţarea să fie asigurată în continuare. “Dacă întreruperea va fi câteva luni bune ne putem pune problema unor dezangajări de fonduri”, a spus ministrul Afacerilor Europene. Dacă CE nu va decide în luna martie reluarea plăţilor există chiar posibilitatea blocării plăţilor pe o perioadă de minim şase luni, conform procedurilor.

Publicitate
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

Top articole ultimele 30 zile


AiudulMeu | La Târnăveni

Copyright © 2020 Powered by First design