Articolele zilei
Secretul unei locuințe cu stil: tencuiala minerală decorativă
Tencuiala minerală este un material natural, prietenos cu mediul, reprezentând un amestec de construcții uscate, care se folosește atât pentru lucrări interioare cât și exterioare. Află toate detaliile pe care trebuie să le știi despre tencuiala minerală: descriere, tehnică de aplicare, foto și exemple reale ale suprafeței rezultate.
Ce anume este tencuiala decorativă, care sunt avantajele și cum o aplici?
Compoziția tencuielii minerale și aplicarea acesteia
Tencuiala minerală este realizată pe bază de hidrat de var, granule de marmură, umpluturi minerale albe. Această tencuială este foarte economică și potrivită pentru umpluturi ușoare pentru clădiri. Deși compoziția tencuielii minerale decorative are var, care nu tolerează apă, materialul în sine poate fi curățat și spălat cu ușurință deoarece are la bază substanțe care nu lasă vărul să se „topească”.
Materialul este conceput pentru decorațiuni interioare și pentru lucrări de fațadă. Apropo, în timpul lucrărilor exterioare este adesea folosit în sistemul de izolare. Tencuiala decorativă minerală nu este exigentă în lucrare. În consecință, poate fi aplicat pe orice substrat mineral, inclusiv gips și ipsos, azbest, placaj, plăci de fibre, PAL, beton și gips-carton. Dar, cu toate acestea, amestecul este cel mai potrivit pentru pereți, care sunt predispuși la abraziune sau au suprafețe înălțate (intrări, scări, coridoare etc.), precum și capacul clădirilor. Magazinul online novacolor-românia.ro dispune de toate tipurile de tencuiala decorativă de interior
Tencuiala decorativă minerală: avantaje
· material ecologic;
· rezistență ridicată la deteriorări mecanice și precipitații atmosferice;
· rezistență la schimbări de temperatură și rezistență la îngheț;
· permite pereților să „respire”;
· ignifugă;
· poți folosi orice detergenți pentru curățare
Tehnică de aplicare a tencuielii minerale
· Suprafața trebuie curățată temeinic, nivelată și uscată.
· Următorul pas: trebuie să curățați suprafața materialelor vechi de finisare. Îndepărtarea fiecărui material are dificultățile sale. După aceea, trebuie să puneți chit pe zonele defecte de suprafață și să le amorsați.
· Așteptați până când peretele se usucă. Apoi puteți începe să aplicați materialul.
· Conform instrucțiunilor de pe ambalaj, este necesar să se dizolve materialul uscat cu apă, respectând aceste recomandări.
· În continuare, trebuie să procesați întregul perete fără întrerupere, de la colț la colț. La colțuri și îmbinări este cel mai bine să folosiți bandă de mascare care permite obținerea unei suprafețe netede. Trebuie să citiți în prealabil instrucțiunile despre câte straturi este recomandat să aplicați. Suma poate varia în funcție de producător. Materialul nu trebuie folosit la o temperatură sub 5C. Materialul se usucă în 3 zile.
Casa ta începe să prindă contur: te-ai hotărât asupra podelei tale și ai instalat deja ușile și ferestrele. Așadar, îți mai rămâne un singur lucru până la completarea atmosferei casei de vis: pereții. Finisajele pe care le folosești pentru pereții tăi vor transmite un aspect cald și relaxant, iar numeroasele texturi ale tencuielilor decorative se potrivesc perfect cu accentele tale de piatră.
Sursa foto: Unsplash.com