Articolele zilei
Cum să faci să nu pierzi tot ce ai agonisit și investit, în cazul unui dezastru
Tot mai mulți români sunt îngrijorați de perioada nesigură pe care o traversăm. Unii se tem de efectele încălzirii globale, alții de efectele războiului, iar alții pur și simplu preferă să fie precauți în general. Adevărul este că niciodată nu poți ști ce-ți va aduce ziua de mâine, dar te poți asigura astăzi că mâine vei fi pregătit, în cazul în care ar avea loc un eveniment nedorit. Cei care au investit sume serioase și în diverse tipuri de afaceri pe care vor să le protejeze în egală măsură au la dispoziție soluții prin care să își asigure clădirile și bunurile deținute.
Cum îmi asigur sediul și proprietățile firmei?
De multe ori, investițiile pe care un antreprenor le face în firmă sunt mult mai mari decât cele personale – casă, mașină etc. Un incendiu sau un alt eveniment cu potențial distrugător te poate pune în situația în care nu doar să pierzi totul, dar să rămâi complet neacoperit și față de eventualele credite sau împrumuturi pe care le-ai făcut ca să-ți dezvolți afacerea.
Dacă te întrebi cum poți preveni o situație în care poți pierde totul, vezi aici toate detaliile despre un tip de asigurare despre care nu toată lumea știe: asigurarea de clădiri și bunuri care aparțin firmelor, oferită de Gothaer.ro.
Ce acoperă, mai exact, acest tip de asigurare? Iată cu ce te poate ajuta: îți poate asigura atât clădirea în care se desfășoară diverse activități economice (servicii, producție, depozitare), dar și bunurile aflate înăuntru (echipamente IT, aparate, materiale etc.).
Sumele asigurate pot fi stabilite astfel:
- pentru clădiri, anexe, dependințe sau depozite: în funcție de valoarea stabilită în raportul de evaluare, valoarea de piață, valoarea reală sau valoarea înlocuirii din nou;
- pentru conținut: stocuri la prețul de producție (dacă acestea au fost produse în acea incintă) sau la prețul de achiziție (dacă acestea au fost cumpărate).
Principalele riscuri asigurate sunt:
- incendiu;
- explozie;
- căderea aparatelor de zbor;
- trăsnet.
Ca antreprenor, poți opta și pentru o serie de situații de risc suplimentare:
- catastrofe naturale: cutremur, prăbuşiri de teren, inundații, alunecări de teren;
- fenomene meteo: avalanșă, furtună, grindină, uragan, vijelie, ploaie torențială, tornadă, greutatea stratului de zăpadă etc.
- altele: vandalism, revolte, greve, tulburări civile, căderi de corpuri, boom sonic, daune provocate de animale sălbatice, furt, tâlhărie, daune provocate de coliziuni provocate de vehicule.
Mai poți alege, printre variantele facultative, să te asiguri și împotriva unor riscuri specifice bunurilor casabile, incidente de natură electrică, pierderi financiare determinate de întreruperea activității ca urmare a producerii unor evenimente neplăcute și multe altele.
Important de reținut este că această soluție de asigurare vine în sprijinul tuturor antreprenorilor, indiferent de domeniul de activitate. Astfel, firma ta își va putea desfășura activitatea fără să existe presiunea riscului de a pierde totul în cazul unui dezastru. Chiar dacă peste un eveniment de acest tip nu este ușor de trecut, este mult mai sigur să poți obține ca despăgubire o sumă cu care să îți poți remedia daunele suferite.
Sursa foto: Pixabay.com