Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

TOP 4 instrumente pe care copilul tău ar trebui să le învețe

Publicat

- 76 vizualizări

Deși mulți dintre noi poate nu ne dăm seama, muzica are un rol important în viața fiecăruia, deoarece o găsim în aproape toate mediile în care ne aflăm, sub toate formele și contribuie la conexiunile dintre oameni. Totodată, muzica și implicit învățarea unui instrument, ajută la dezvoltarea funcțiilor mentale și motrice ale copiilor mici, astfel pruncul tău dezvoltând abilități care îl vor ajuta semnificativ în viață, cum ar fi: îmbunătățirea memoriei, a aptitudinilor matematice, a capacitații de ascultare, a coordonării corporale și multe altele.

Iată 4 instrumente muzicale pe care copilul tău ar trebui să le învețe pentru a își antrena creierul:

  1. Chitară

Folosirea chitării de către copilul tău este esențială, deoarece îi dezvoltă partea stângă a creierului, care se ocupă cu logica, rațiunea, limbajul, calculele matematice și gândirea univalentă, liniară și biunivocă. Prin studiu constant, chitara îi insuflă copilului disciplină, lucru care poate fi aplicat și în alte aspecte ale vieții. În același timp, el își dezvoltă coordonarea și reflexele, deoarece acest instrument necesită o sincronizare bună între mâini și ochi. Pe lângă toate acestea, cântatul la chitară îi sporește concentrarea, deoarece acesta trebuie să fie atent mereu la nuanțe, ritm, înălțimea sunetului și digitație. 

  1. Vioară

Alt mijloc prin care copilul tău se poate dezvolta folosind instrumente muzicale este vioara. Un motiv pentru care acesta ar trebui să se apuce de vioară este ameliorarea funcțiilor cerebrale esențiale, cum ar fi memoria și raționamentul abstract, astfel devenind mai inteligent. Pe de altă parte, surprinde o serie de beneficii din punct de vedere fizic. Cântatul la vioară, presupune o poziție exemplară și imaculată, fiind necesară folosirea instrumentului stând în picioare ore îndelungate.

  1. Tobe

Instrumentele de percuție, precum tobele, sunt benefice pentru copilul tău, fiindcă îi dezvoltă competențele motrice. Acesta își mișcă membrele superioare, cât și cele inferioare, în mod simultan. Cântând la tobe, puiul tău utilizează atât mâna stângă, cât și cea dreaptă, lucru care contribuie la dezvoltarea ambidextrității sale și îl face să se simtă confortabil în situații și poziții inconfortabile. Pe lângă asta, dacă ai un copil cu multă energie, cântatul la tobe poate fi util pentru el, deoarece îl ajută să își consume energia într-un mod sănătos. 

  1. Pian

Un alt mod prin care copilul tău își poate dezvolta abilitățile motorii este pianul. Dacă locuiești într-un apartament sau nu ai fonduri suficiente pentru un pian clasic, poți opta oricând pentru un pian digital. Dacă te întrebi care sunt cele mai bune piane digitale, ele sunt cele care au ieșire pentru căști, deoarece copilul tău îl poate folosi la orice oră din zi și din noapte pentru a exersa sau repeta, fără ca vecinii să audă vreun sunet.

În același timp poți opta pentru unul portabil care poate fi transportat cu ușurință oriunde are nevoie. Poți să vezi aici gama de piane digitale oferită de Mcmusic.ro din care poți alege instrumentul potrivit pentru micuțul tău. 

În concluzie, învățarea unui instrument muzical de la o vârstă fragedă îmbunătățește semnificativ abilitățile mentale ale copilului tău, acesta reușind să evolueze din punct de vedere cognitiv și creativ. 

Sursă foto: pexels.com

Citește mai departe