Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Ce tipuri de pantofi bărbătești NU trebuie să porți în funcție de ocazie

Publicat

- 75 vizualizări

Știați că bărbații au fost primii care au purtat tocuri? De fapt, acestea nici măcar nu erau întâlnite la femei în urmă cu secole. Acele vremuri au apus și rolurile s-au schimbat. Doamnele sunt cele care văd pantofii ca pe un accesoriu și sunt dispuse să petreacă ore în șir pe tocuri înalte, în timp ce domnii preferă încălțămintea comodă. Însă și ei trebuie să fie atenți la perechea de pantofi pe care o aleg și care trebuie să se potrivească ocaziei.

Ți-am pregătit o listă cu sfaturi utile ca să afli ce tipuri de pantofi să NU porți în funcție de locul în care mergi

  1. Prima întâlnire

Nu te-ai fi așteptat, însă încălțămintea este una dintre primele piese vestimentare la care se uită o femeie. Evită pantofii cu vârf deschis, în culori țipătoare și chiar și pe cei sport. O ținută smart-casual este o alegere perfectă pentru prima întâlnire. Ca să o completezi, ai la dispoziție pantofii pentru bărbați de pe Adona unde găsești perechea de încălțăminte potrivită stilului tău și ai o mulțime de modele din care poți alege ca să o impresionezi încă de la prima întâlnire.

  1. Nuntă sau botez

Dacă mergi la o nuntă sau la un botez vei încălța o pereche de pantofi eleganți, lăcuiți. La aceste evenimente cele mai multe gafe vestimentare apar din cauza combinațiilor de culori. Una dintre „regulile de aur” spune că dacă ai un costum negru NU trebuie să porți încălțăminte maro. Aceasta este ideală doar în cazul unui costum bleumarin, gri sau maro. Ceea ce ne ducea la cea de-a doua regulă: în cazul costumului maro, pantofii trebuie să fie cu o nuanță mai închisă decât îmbrăcămintea. Iar dacă îți plac combinațiile îndrăznețe, poartă pantofi vișinii la orice culoare de haine ai alege.

  1. Birou

Deși vara, atunci când temperaturile sunt foarte ridicate, ai fi tentat să porți o încălțăminte care să lase cât mai mult piciorul descoperit, spre exemplu o pereche de sandale, codul bunelor maniere interzice total acest lucru. Nici pantofii lucioși nu sunt indicați la o ținută business, ci mai degrabă la o ocazie specială. Ideali pentru această situație sunt clasicii pantofi Oxford, loafers sau Derby, iar din garderoba de iarnă nu trebuie să îți lipsească o pereche de ghete Chukka. Totuși, dacă vei continua să lucrezi de acasă, ținuta nu va fi o problemă! 

În final, este important să nu uiți că oriunde te-ai duce trebuie să ai o încălțăminte curată și îngrijită și fii atent la perechea de șosete pe care o alegi. Ca să obții o ținută corectă ține cont că pantofii și cureaua trebuie să fie întotdeauna aceeași culoare.

Citește mai departe