Suntem şi pe:

Articolele zilei

Grevă de avertisment în toate școlile din țară miercuri, 19 ianuarie 2022

Publicat

- 297 vizualizări

Greva din invatamant incepe miercuri, pe 19 ianuarie, au anuntat sindicalistii. Mai exact, va fi declansata greva de avertisment, care va dura doua ore.

Va prezentam anuntul complet al sindicalistilor:    

Salariatii din invatamant — membri de sindicat — vor intra in greva de avertisment miercuri, 19 ianuarie 2022      

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant si Federatia Sindicatelor din Educatie „SPIRU HARET” — organizatii reprezentative la nivel de sector de activitate invatamant preuniversitar au hotarat, in baza rezultatelor referendumului desfasurat in perioada 17 decembrie 2021 — 14 ianuarie 2022, declansarea GREVEI DE AVERTISMENT miercuri, 19 ianuarie 2022, cu incetarea lucrului in unitatile si institutiile de invatamant unde exista membri de sindicat ai F.S.E. „SPIRU HARET” si F.S.L.I., in intervalul orar 11:00-13:00.

Protestul membrilor celor doua organizatii sindicale este cauzat de refuzul guvernantilor de a purta negocieri cu reprezentantii federatiilor sindicale din educatie si de a adopta masuri concrete pentru:      

1. ACORDAREA, inca de la inceputul anului 2022, a salariilor de baza prevazute de anexele la Legea-cadru nr. 153/2017 pentru personalul din invatamant (cadre didactice, personal didactic auxiliar si nedidactic)  

2. ALOCAREA procentului de 6% din P.I.B. pentru finantarea educatiei;  

3. ADOPTAREA UNEI MASURI LEGISLATIVE DE NATURA REPARATORIE, prin care intregul personal didactic sa beneficieze de calculul si plata corecte ale drepturilor salariale cuvenite conform transelor de vechime in invatamant (de la data de 01.09.2017), respectiv ale drepturilor reglementate ca majorari/cresteri salariale (incepand cu 01.01.2019), potrivit Legii-cadru nr. 153/2017;  

4. ACORDAREA SPORURILOR PENTRU CONDITII DE MUNCA prevazute de Regulamentele emise in baza Legii-cadru nr. 153/2017;  

5. PLATA ORELOR SUPLIMENTARE pentru munca prestata de personalul didactic auxiliar si nedidactic peste timpul normal de munca;  

6. SUPLIMENTAREA NUMARULUI DE POSTURI DIDACTICE AUXILIARE sI NEDIDACTICE necesare pentru ca unitatile de invatamant sa isi desfasoare activitatea in conditii cat mai bune.    

Mentionam ca aproximativ 100 de membri ai celor doua federatii, precum si ai FNS „ALMA MATER”, au pichetat joi, 13.01.2022, sediile Guvernului, Partidului Social Democrat si Partidului National Liberal. Acesta a fost cel de-al 4-lea pichet organizat in fata Guvernului. La acestea se adauga peste 20 de proteste organizate de sindicatele teritoriale afiliate celor doua federatii.    

Cele trei federatii sindicale ale angajatilor din educatie au inceput in decembrie anul trecut un referendum prin care salariatii au fost chemati sa decida daca in ianuarie vor face greva de avertisment sau greva generala.

Sursa: https://www.portalinvatamant.ro/

Publicitate

Top articole ultimele 30 zile