Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Iată cum alegi parchetul stratificat pentru locuința ta!

Publicat

- 70 vizualizări

Toate ca toate, dar până la parchet! Indiferent că te muți la casă nouă ori că renovezi locuința, să alegi parchetul ideal poate fi destul de dificil atunci când nu știi ce îți dorești și care trebuie să fie calitățile de nelipsit ale unui parchet bun. Ei bine, nimerit la fix! 

Iată cum alegi parchetul stratificat pentru locuința ta

Ce este parchetul stratificat? 

Diferența dintre un parchet simplu din lemn și unul stratificat ține de structura acestora și este foarte importantă dacă vrei să alegi un parchet de calitate superioară pentru locuința ta. Un parchet stratificat este format din trei straturi suprapuse din lemn, cu o fibră care formează un unghi de 90 de grade. Pentru construirea acestui tip de parchet se folosește lemn de brad, pin sau de molid. Stratul superior, cel care are rolul de protecție are un finisaj mat sau lucios, în funcție de preferințele tale. Stratul din mijloc sau median are rolul de a asigura stabilitatea plăcii de parchet, fiind un strat solid. Stratul de balansare sau cel inferior îndeplinește funcția de balansare, respectiv crește stabilitatea și ajută la prevenirea separării plăcilor.

De ce să optezi pentru un parchet stratificat?

Ei bine, parchetul stratificat este unul durabil, ușor de montat cu sau fără adeziv, cu o rezistență foarte bună la murdărie și o stabilitate bună. Fiind un parchet realizat din lemn de înaltă calitate, acesta asigură condițiile optime pentru o rezistență îndelungată. Un bonus pe care îl oferă parchetul stratificat este întreținerea foarte ușoară pe care cu siguranță o preferi în locul unui parchet pe care trebuie să îl speli și să îl ștergi de praf zi de zi. 

O alegere bună pentru încălzirea în pardoseală

Dacă dorești să instalezi un sistem de încălzire în pardoseală și te temeai de folosirea parchetului, ei bine, acum nu mai trebuie să îți faci griji! Un parchet triplustratificat poate fi alegerea optimă pentru sistemele de încălzire în pardoseală, deoarece asigură un aspect deosebit și se poate monta în mai multe tipuri de amenajări, fiind, totodată, mai ieftin decât parchetul din lemn masiv. Pentru a alege calitatea superioară în locuința ta, poți opta pentru un parchet stratificat de la Valpresparchet, deoarece vei avea la dispoziție o gamă variată din care poți alege, ce îți este oferită de către o echipă profesionistă. Mai mult decât atât, îi poți contacta și pentru sfaturi despre cel mai bun parchet din ofertă, ca să te asiguri că faci alegerea potrivită. Nu neglija alegerea parchetului din locuința ta, deoarece reprezintă un pas important, iar calitatea acestuia trebuie să fie primul punct de pe listă. 

Alege înțelept!

Sursa foto: Pexels.com

Citește mai departe