Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Cum să te pregătești pentru o pană de curent – sfaturi de supraviețuire

Publicat

- 250 vizualizări

Nu știi niciodată ce se poate întâmpla, orice dezastru natural, o furtună mai puternică, temperaturi înghețate sau probleme la rețeaua electrică, poate să cauzeze o pană masivă de curent. În astfel de situații, cel mai important lucru este să te menții calm, pentru că trebuie să ai grijă de tine, de familia ta și de animalele tale. 

 Chiar dacă marele șoc despre pana uriașă de curent la nivel european s-a dovedit a fi un fake-news, nu știi niciodată când se poate întâmpla să rămâi fără electricitate în casă.

Așadar, iată câteva sfaturi ca să te pregătești pentru o eventuală catastrofă:

 Mâncarea este pe primul loc

 În momentul în care cade electricitatea și frigiderul nu mai funcționează, alimentele din congelator și frigider încep să se încălzească. Din această cauză, mâncarea ar putea răspândi bacterii pe toată suprafața care o să pună în pericol sănătatea ta și a membrilor din jur. O soluție optimă ar fi să pui un termometru în congelator și în frigider permanent, iar în timpul penei de curent să nu deschizi deloc frigiderul, pentru că va intra căldura. Studiile arată că un frigider poată să mențină alimentele reci până la patru ore fără să fie alimentat cu o sursă de energie, iar un congelator plin poate să mențină temperatura până la 48 de ore. 

 Un plan B ar fi să cumperi lade frigorifice și să depozitezi alimentele care sunt perisabile, cum ar fi carnea, lactatele sau brânzeturile. 

Problemele cu apa

 În momentul în care se întrerupe curentul, există posibilitatea ca și centrul municipal unde se tratează apa să fie oprit, așa că trebuie să te pregătești și pentru această situație. Chit că funcționează apa, nu înseamnă că este și potabilă, așa că cel mai bine ar fi să aprovizionezi apă îmbuteliată de la magazin ca să fii sigur că nu rămâi fără apă curată absolut deloc. Un alt avantaj ar fi dacă în zona ta ai avea fântână cu apă potabilă sau în unele orașe există aparate de unde poți cumpăra apă plată sau sifon. 

 Cumpără în avans o baterie de rezervă

 Bateriile de rezervă sau cu alte cuvinte, bateriile staționare, sunt cele mai geniale invenții de până acum. Este o rezervă pentru vremuri grele, sunt mult mai practice, au o durată mult mai lungă de viață, iar costurile de instalare sunt extrem de scăzute. Dacă nu ești foarte hotărât legat de această idee, atunci vezi gama Sorgeti de baterii staționare și convinge-te singur de acest produs salvator. 

 În cazul de față, acumulatoarele staționare de la Sorgeti se folosesc la sistemele de telecomunicație, la sistemele de iluminat pentru urgențe și la sursele de alimentare de rezervă. 

 Deconectează toate aparatele electronice

Este recomandat să deconectezi absolut toate aparatele electrice din priză, cum ar fi televizoarele, computerele, laptopurile și cuptorul cu microunde, pentru că este extrem de periculos să le ții conectate la priză. De ce? Pentru că în momentul în care electricitatea se va restabili, aparatele electrice se vor deteriora din cauza supratensiunii. 

Concluzia este că trebuie să te gândești întotdeauna în avans la anumite situații care se pot întâmpla. Mulți ar spune că este o gândire negativă, dar de fapt este necesar să te gândești cât mai realist și să fii pregătit pentru orice eveniment neprevăzut. 

 Sursa foto: Pexels.com

Citește mai departe