Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Stilul casual va fi mereu la modă – iată de ce vestimentația casual pentru bărbați este din ce în ce mai apreciată

Publicat

- 132 vizualizări

Stilul casual este reprezentativ bărbaților încrezători în sine, care înțeleg faptul că o aparență relaxată, dar și confortul oferit de vestimentație aduc beneficii pe toate planurile. Stilul casual a început să fie din ce în ce mai îndrăgit de de toată lumea și nu este de mirare. Cine nu își dorește să arate mereu prezentabil, dar să fie și confortabil în același timp?

            Un lucru este clar încă de la început: a te îmbrăca casual nu trebuie să fie în mod obligatoriu costisitor. Se poate opta cu lejeritate pentru articole la prețuri reduse care vor închega cu puțină imaginație ținute perfecte. În acest articol vei afla care sunt principiile de bază ale stilului casual pentru bărbați, dar și ce forme poate lua acesta în mod concret.

Iată care sunt criteriile care fac stilul casual un reper vestimentar nemuritor pentru bărbați:

  • Principii de bază

            Articolele vestimentare sunt foarte simple, concentrându-se în jurul tricourilor, blugilor și pantofilor sport. Toate acestea sunt permise conform unui cod vestimentar casual. Principiul cheie este decența! E recomandat a se purta numai haine curate, fără zone zdrențuite sau vizibil deteriorate. Șlapii, pantalonii scurți sau îmbrăcămintea mult prea largă, cum ar fi pantalonii de trening sau hanoracele oversized, nu sunt pe deplin binevenite.

            Croiurile prea strânse sunt o cale sigură spre disconfort, motiv pentru care stilul casual se îndreaptă mai degrabă spre articole mai largi și mai aerisite, care să confere o aură de relaxare și siguranță de sine. Materialele și țesăturile de tipul denimului, bumbacului, flanelului și inului sunt foarte comune acestui stil. Ele pot fi combinate cu materiale mai elegante precum mătasea și cașmirul. Recomandați sunt și blugii sau pantalonii chino combinați cu cămași pentru bărbați de la gama.ro, de tipul celor mai lejere, sau cu un pulover tricotat. Tricourile și blazerele sunt și ele alegeri câștigătoare.

  • Contraindicații

            Brocartul și catifeaua pot duce lucrurile într-o sferă a eleganței exagerate pentru acest stil în cazul bărbaților. Cravatele pot fi și ele lăsate în cui, deoarece nu își au locul în categoria stilului casual. Deși tentațiile spre experimente extravagante sunt mari, piesele simple rămân cele mai importante aici, căci tendințele pot fi înțelese greșit. Cele mai bune ținute sunt cele în cadrul cărora nimeni nu își poate da seama cât de bine gândite sunt de fapt, deoarece acest lucru arată nonșalanță și face dovada unui stil individual extrem de relaxat. 

  • Casual la locul de muncă

            Codurile vestimentare informale sunt în creștere în mediile de afaceri, înlocuind codurile vestimentare tradiționale de afaceri, cum ar fi ținutele business. În sectorul modei este chiar de dorit ca personalul să folosească libertatea oferită de acest cod vestimentar pentru a-și evidenția propria personalitate. Îmbrăcămintea smart casual este un stil ambiguu. Definiția și semnificația acestuia va varia în funcție de sezon sau locație.

            Astfel, poate fi complicat pentru bărbați să știe exact cum să se îmbrace smart casual în manieră cu totul corespunzătoare. În general, smart casual înseamnă pantaloni chino atent îngrijiți sau o pereche de blugi de culoare închisă cu o cămașă, un blazer și o pereche de pantofi din piele. Ținuta astfel realizată ar trebui să fie puțin mai puțin formală decât un stil business clasic. Totuși, în ultima perioadă, telemunca a eliminat pentru multe persoane grija alegerii outfiturilor pentru job. 

            Așadar, stilul casual oferă multă libertate de exprimare individului și nu este deloc de mirare că tot mai mulți bărbați îl cultivă. În ziua de astăzi relaxarea și siguranța în propria persoană sunt atribute ce trebuie să se reflecte vizibil atât în atitudine, cât și în vestimentație.

Sursa foto: pexels.com

Citește mai departe