Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Lotul 2 din Autostrada Sebeș – Turda s-a dat în folosință!

Publicat

- 294 vizualizări

Este vorba despre un tronson de 24,25 de kilometri pe care se va circula cu restricţii până anul viitor, dar care va face legătura fără întrerupere între Sibiu și Cluj (Florești).

Fix la ora 15.05, zeci de mașini care erau prezente la nodul rutier Alba Iulia Nord au plecat în coloană pentru prima dată pe noul tronson care trebuia terminat încă în anul 2016.

Deschiderea traficului s-a făcut fără oficialități și fără tăiere de panglică. ”Ar fi fost rușinoș să fie prezent vreun ministru pentru a da drumul la circulație”, a spus un șofer prezent în coloană.

Se va circula cu o restricție de viteză la 100 de kilometri la oră pe toți cei 24,25 km ai lotului pentru că gardul de protecție este instalat doar pe aproximativ 50% din suprafață.

Restricțiile se vor păstra însă în zona alunecării de teren de la Oiejdea, unde circulația se va desfășura pe un singur fir cel puțin până la primăvară.

Antreprenorul general, asocierea condusă de Aktor va executa până în primăvară soluția de stabilizare a versantului.

În ciuda neajunsurilor, Autostrada Sebeş – Turda este prima pe care România o construiește și o dă în circulație cap-coadă, de la Revoluţie încoace.

Sursa: Alba24

Citește mai departe