Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Cum se vor desfășura cursurile de luni, 8 noiembrie, în unitățile de învățământ din Ocna Mureș

Publicat

- 671 vizualizări

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis vineri, 5 noiembrie 2021 criteriul pentru noile scenarii de funcționare a unităților de învățământ, începând de luni, 8 noiembrie, în funcție de rata de vaccinare a personalului.

În hotărârea nr. 99 din 5.11.2021 se specifică următoarele:

Art.1 – Se propune ca, pentru adaptarea modalității de desfășurare a cursurilor din cadrul unităților de învățământ la contextul epidemiologic actual, Ministerul Educației și Ministerul Sănătății să modifice Ordinul comun nr. 5.338/2.015/01.11.2021 aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 cu modificările și completările ulterioare, în sensul prevederii următoarelor scenarii:

a) desfășurarea cursurilor zilnice, cu prezență fizică, la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60% din personal este vaccinat;

b) desfășurarea cursurilor în regim online la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent mai mic de 60% din personal este vaccinat;

c) desfășurarea cursurilor cu participarea fizică la nivelul tuturor unitățile de învățământ special indiferent de procentul de vaccinare al personalului.

Art.2 – Măsurile prevăzute la art. 1 produc efecte doar în situația aprobării lor prin Ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății.

Astfel în urma acestei hotărări și a situațiilor furnizate de fiecare unitate de învățământ cu privire la procentul personalului vaccinat la Ocna Mureș cursurile vor începe cu prezență fizică în TOATE unitățile de învățământ:

LICEUL TEHNOLOGIC OCNA MURES 85 %

SCOALA GIMNAZIALA „LUCIAN BLAGA” OCNA MURES 70.59 %

SCOALA POSTLICEALA „MED FARM SPERANTA” OCNA MURES 66 %

LICEUL TEORETIC „PETRU MAIOR” OCNA MURES 67%

Conform Ministerului Învățământului, situația școlilor va fi actualizată în fiecare săptămână (ziua de vineri).

Citește mai departe