Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Spărgătorii dau târcoale cartierului tău? Iată cum îi ții departe de casa ta!

Publicat

- 486 vizualizări

Vremurile în care trăim sunt extrem de incerte. Nimeni nu știe încotro ne îndreptăm, economia e în cădere, iar hoții dau târcoale peste tot. Ai auzit că tâlharii se află în zona ta rezidențială? Te temi că aceștia ar putea să dea spargere chiar în locuința ta?

Iată câteva măsuri pe care trebuie să le iei pentru siguranța ta și a familiei tale:

Construiește un gard electric

Când vine vorba de siguranța locuinței tale, nicio metodă nu este exagerată. Cei care locuiesc la casă, mai ales în cazul celor cu terenuri vaste, precum fermele, pot construi garduri electrice. Acestea îi vor feri nu doar de hoți, dar și de animale sălbatice care ar putea intra în curtea lor. În momentul de față există o diversitate de oferte de pachete pentru gard electric la prețuri accesibile și ușor de montat pe magnetcenter.ro, care să-ți asigure protecția de care ai nevoie. Totuși, ar fi bine ca gardul să fie însoțit și de camere video, pentru a putea indentifica persoana sau vietatea care dorește să îți încalce proprietatea. 

Instalează camere de supraveghere

Sistemele de camere de supraveghere au un preț accesibil și pot fi conectate chiar la telefonul tău mobil, putând fi accesibile oricând și de oriunde, atât timp cât ai semnal la telefon și datele mobile active. Acestea sunt de dimensiuni diferite și pot fi instalate la vedere, dar și în locuri mai puțin vizibile sau accesibile. Noua tehnologie face posibilă înregistrarea imaginilor de calitate chiar și pe timp de noapte, datorită ledurilor infraroșii. Poți seta, de asemenea, să primești e-mail de fiecare dată când camera detectează mișcare în casă.

Asigură ușile și ferestrele

Este cunoscut faptul că ferestrele și ușile sunt căile de acces ale spărgătorilor de locuințe. Pentru a evita intrarea prin efracție, folosește încuietori speciale sau sisteme electronice pe bază de cod. Acestea pot fi conectate și la un sistem de alarmă, care se declanșează în momentul intrării prin spargere.

Derutează hoții

Derutarea hoților este o metodă simplă și ieftină, dar ineficientă, dacă hoțul plănuiește spargerea de mult timp și știe că urmează să fii plecat de acasă într-un anumit interval orar. Cum îi poți deruta pe tâlhari? Lasă lumina aprisă în locuință, radioul sau televizorul pornit – vor da impresia că cineva este acasă. Poți pune chiar o plăcuță pe care să scrie „Atenție, proprietatea este supravegheată video”, chiar dacă nu ai camere video instalate. Anunțul îi va speria pe spărgători. Noile tehnologii au dezvoltat prize programabile sau inteligente, care pornesc electrocasnicele la orele programate de către tine. Japonezii au creat chiar un program care creează umbre active ale unor oameni precum: persoane care se plimbă prin casă sau fac sport, cântă la chitară, etc.

Indiferent de metoda aleasă de tine, cel mai important lucru este ca tu și familia ta să vă simțiți în siguranță și să știți că puteți merge în concedii liniștiți, fiindcă veți găsi fiecare obiect la locul său. Tu ce metodă de securitate folosești pentru a-ți proteja locuința?

Sursa foto: Freepik.com

Citește mai departe