Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Pentru ce fel de avarii este valabilă asigurarea CASCO? Află acum!

Publicat

- 92 vizualizări

Asigurarea CASCO este importantă pentru orice șofer, pentru că acoperă o mulțime de avarii diverse care-ți pot afecta deplasarea cu mașina. De aceea trebuie să acorzi timp și atenție alegerii asigurării potrivite ție, pentru că există diferite oferte, cu multe tipuri de acoperiri.

Nu uita că asigurarea CASCO ar trebui să acopere cât mai multe posibile riscuri, pentru a te știi în siguranță. În afară de pagubele ce pot apărea pe timpul deplasărilor este util să fii acoperit și pentru anumite evenimente neprevăzute apărute când autovehiculul este parcat.

Iată ce tip de avarii trebuie să acopere o asigurare CASCO:

Avariile produse de corpuri mobile din interiorul mașinii, în timpul unui accident rutier

Mai ales dacă folosești mașina pentru a transporta bunuri, trebuie să te asiguri că pagubele produse de lucrurile din autoturism, în cazul unui accident rutier, nu îți afectează bugetul și capacitatea de a-ți duce la îndeplinire sarcinile. Pentru acest lucru, o asigurare ce include această acoperire este utilă.

Explozia rezervorului

Mai ales în cazul unei mașini mai vechi, ar trebui să-ți iei extra măsuri de precauție. Asigurarea ar trebui să includă nu doar acoperirea pagubelor produse de explozii în locul unde aceasta este parcată, ci și explozia rezervorului. De exemplu, poți alege asigurarea CASCO de la Gothaer care se adresează persoanelor fizice ce dețin un autoturism cu o vechime de la 11 la 15 ani.

Pagube produse din cauza furtului sau a tentativelor de furt

Pentru orice ai folosi autoturismul, trebuie să iei în considerare acoperirea atât pentru furtul mașinii, cât și pentru cea a unor piese a acesteia. De asemenea, asigurarea ar trebui să acopere și daunele produse de încercările nereușite de furt, care duc la incapacitatea de a utiliza vehiculul.

Calamități naturale

Asigurarea trebuie să acopere o gamă largă de calamități naturale, mai ales dacă locuiești într-o zonă predispusă la apariția evenimentelor de acest fel. Exemplele includ alunecările de teren, avalanșele, grindina, inundațiile, formarea de straturi groase de gheață. Citește cu atenție termenii și condițiile asigurării, pentru a lua o decizie potrivită nevoilor tale.

Căderea unor corpuri pe vehicul

Acest lucru se poate întâmpla, de exemplu, în timpul furtunilor, mai ales dacă locul unde îți parchezi mașina este înconjurat de copaci sau alte construcții, mai ales dacă structura acestora nu este solidă. Dacă te afli într-o astfel de situație, această clauză nu poate lipsi din contractul pentru asigurarea  ta CASCO.

Acte de vandalism

O asigurare CASCO te poate ajuta atunci când trebuie să lași autovehiculul staționar în anumite zone retrase, fără iluminat stradal eficient și uniform sau unde există pericolul de producere a actelor de vandalism.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante aspecte de luat în considerare pentru alegerea asigurării CASCO potrivite pentru tine. Aceasta trebuie să conțină clauze cât mai diverse și care se potrivesc necesităților tale.

Sursă foto: Pixabay.com.

Citește mai departe