Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Vacanță două săptămâni pentru toți elevii, mască obligatorie peste tot și certificat verde în interior!

Publicat

- 1.193 vizualizări

Noile măsuri vor intra în vigoare de luni, după ce Guvernul le va pune cap la cap și le va face publice cel târziu vineri. Potrivit președintelui României, Klaus Iohannis, cei nevaccinați, din păcate, vor avea o sumedenie de restricții.

S-a încheiat ședința de urgență de la Palatul Cotroceni, la sfârșitul căreia Klaus Iohannis a făcut următoarea declarație: “Am discutat despre vaccinare, despre școli și despre restricții. Dacă vrem să se oprească pandemia singura soluție este vaccinarea. Sunt mulți care încearcă să va spună că nu este așa”, a precizat Iohannis, dând exemplu vestul Europei, unde măsurile s-au relaxat, dar și exemplul părții noastre de Europă, unde lumea e reticentă, iar cazurile sunt în creștere. „La noi, în România, s-a declanșat o întreagă catastrofă, cu sute de decese în fiecare zi. Dacă vreți să terminăm cu această pandemie, vaccinați-vă, dacă nu vreți să ajungeți la terapie intesnivă, vaccinați-vă. Scăpați de boală și de forme grave de boală. Până atunci, până vă convingeți să vă vaccinați, este nevoie de restricții prin care putem să avem grijă de cei mai vulnerabili”, a mai adăugat președintele.

S-a decis, în cadrul ședinței, ca toți elevii să intre în vacanță pentru două săptămâni, începând de luni. De asemenea, tot începând de luni, masca redevine obligatorie peste tot. “Și în interior, și în exterior. Și la școală, unde se mai ține, și în târguri, și la cinematograf, și dacă vă plimbați pe stradă este obligatoriu să aveți mască. Este regretabil, dar trebuie să instituim restricții, care vor intra în vigoare de luni. Guvernul va hotărî, cel mai târziu vineri, ce restricții intră în vigoare. Dau câteva exemple: va fi restricționată circulația noaptea, excepție făcând cei vaccinați și cei cu legitimație de serviciu, care au treabă legitimă de rezolvat. Ziua, la majoritatea activităților, accesul va fi permis numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinați, din păcate, vor avea o sumedenie de restricții”, a mai precizat președintele.

Citește mai departe