Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Ocna Mureș a devenit “ACASĂ” pentru Angela Szenes și Gianni Crețu

Publicat

- 3.328 vizualizări

Valoarea unui oraș este dată în mare masură de oamenii care locuiesc în el; după ce în luna august ne-au vizitat orașul și au rămas impresionați de frumusețea locurilor de aici, începând de marți, 19 octombrie 2021, doi sportivi renumiți, Angela Szenes (baschet) și Gianni Crețu (volei) au decis ca vitorul lor să fie legat de orașul nostru, unde și-au cumpărat o casă.

Angela este o fostă bastchetbalistă, născută la Satu Mare, componentă a lotului național în anii ’90, a jucat la echipele din Satu Mare, Sportul Studențesc, Miskolc și Sopron ( Ungaria)

Gianni Crețu, fost voleibalist, originar din Constanța, a fost și el un jucător de bază al echipei naționale în aceeași perioadă, trecând pe la echipele din Constanța, Dinamo, Lohhof (Germania) unde a fost coechipier cu Stelian Grozav, Sokol Viena, Donaukraft Viena, câștigând tilurile naționale cu toate echipele la care a evoluat. După ce a renunțat la cariera de jucător, Gianni a trecut la cariera de antrenor, fiind unul dintre cei mai titrați antrenori români de volei – ca antrenor principal, antrenând echipele naționale ale Austriei, României și Estoniei. Cu ultima echipă a câștigat 2 medalii de aur și una de bronz în Liga Europei, fiind declarat de 2 ori antrenorul anului în Estonia. Iar la nivel de club a antrenat începând din anul 2000, echipele: Sokol Vienna, Union Perchtoldsdorf, HotVolleys Vienna (Austria), Pepe Jeans Asse–Lennik (Belgia), Al Arabi Doha (Qatar), Bassano Volley, Quasar Massa Versilia (Italia); AZS Olsztyn, Cuprum Lubin, Asseco Resovia, ZAKSA Kędzierzyn-Koźle (Polonia); Belogorie Belgorod, Kuzbass Kemerovo (Rusia). În prezent antrenează, echipa deținătoare a Ligii Campionilor – ZAKSA Kędzierzyn-Koźle din Polonia.

Cei doi mari sportivi au o fată de 18 ani – Lea, studentă la litere în Viena.

Să le urăm un călduros bun venit în orașul nostru!

Citește mai departe