Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Cum să alegi o asigurare RCA avantajoasă

Publicat

- 151 vizualizări

Pentru mulți dintre șoferi, alegerea asigurării RCA poate fi o adevărată provocare. Toată lumea își dorește să aleagă o asigurare cât mai avantajoasă. De aceea este imperios necesar să te documentezi asupra acesteia înainte. Pentru a face alegerea potrivită trebuie să iei în considerare mai multe aspecte esențiale. Astfel, în cazul unei probleme în trafic, îți vei asigura cât mai multe beneficii în favoarea ta.

Nu alege cea mai ieftină asigurare

Asigurările RCA sunt de mai multe tipuri. Aspectul cel mai des luat în considerare de către șoferi este cel financiar. Mulți sunt tentați să o aleagă pe cea mai ieftină. Această decizie trebuie luată cu asumare. În cazul alegerii celei mai ieftine asigurări, te expui la o serie de riscuri. În momentul în care vei avea nevoie să folosești asigurarea, te-ai putea trezi cu surprize. Asiguratorul ar putea întârzia cu plata acesteia sau să nu o facă deloc. De aceea este mai bine să nu te expui unor astfel de situații. Compară prețurile de pe piață și alege asigurarea la un preț care nu ridică semne de întrebare.

Gândește-te de ce beneficii ai vrea să beneficiezi

Scopul asigurării de răspundere civilă auto este de a despăgubi partea vătămată. Chiar dacă despăgubirea daunelor se face de către asigurator, trebuie să optezi pentru o poliță avantajoasă. Descifrează bine nevoile pe care le ai. După acest pas ai grijă ca respectiva asigurare să-ți satisfacă toate acele nevoi. În prezent, în plin context pandemic, dar și din dorința de a economisi timp poți alege un serviciu de asigurări online. Posibilitatea obținerii unei asigurări RCA non-stop la AsigurariContactless.ro ușurează viața tuturor șoferilor. În plus, pentru verificarea RCA-ului e nevoie doar de verificarea numărului de înmatriculare într-un program al asiguratorului. Toată procedura este mai ușoară și la un click distanță.

Verifică clauzele din contract

În momentul cumpărării unei polițe RCA fii atent la clauzele prezente în contract. Acestea trebuie să fie în avantajul tău, indiferent de situație. Asigură-te că polița este valabilă și în afara granițelor țării. Odată cu aceasta vei primi și un certificat care extinde asigurarea în alte țări. Înainte de o călătorie verifică dacă statul în care mergi este inclus pe asigurarea RCA. De obicei, în funcție de preferințe o să poți adăuga mai multe clauze. Acest lucru este posibil contra cost. Astfel, îți asiguri o mai mare acoperire în cazul unui accident sau a unei probleme în trafic.

 Verifică procesul de despăgubire

Când alegi o poliță RCA, informează-te asupra modului în care aceștia acționează în cazul unei eventuale despăgubiri. Află cât de repede o să obții asistență financiară. Procesul de despăgubire trebuie să fie ușor și rapid. De asemenea, informează-te asupra raportului de decontare a creanțelor al asiguratorului. Acest raport prezintă câte cereri au fost soluționate din numărul total al acestora. Prin această modalitate verifici și seriozitatea firmei de asigurări.

Alegerea poliței RCA nu este atât de grea dacă ții cont de recomandările de mai sus. Asigurările RCA pot acoperi multe riscuri. Este în avantajul tău să le achiziționezi într-un mod responsabil. Astfel, te vei bucura de un condus relaxat, fără prea multe griji.

Sursa foto: Pexels.

Citește mai departe