Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Catering sau self catering: ce este mai potrivit pentru evenimentul tău?

Publicat

- 240 vizualizări

Pe lângă aspectele negative pe care le auzi deseori la televizor sau radio despre România, încă există zone care și-au păstrat spiritul civic. Aici locuitorii se bucură sincer de fiecare mic eveniment care oferă ocazia cuiva să își lase amprenta în comunitate. Un astfel de loc este Ocna Mureș. Acest oraș este încă loial oamenilor cu suflet mare care își doresc să facă bine. Se organizează diverse evenimente locale pentru a celebra multe lucruri. Expoziția GENERAȚII a avut ca scop evidențierea și susținerea activităților seniorilor în centrele de zi alături de copii. Festivalul toamnei ZESTREA GĂBUDEANĂ a fost organizat pentru celebrarea tradițiilor românești. Ziua internațională a iei populare este un alt eveniment în acest sens. Și lista poate continua. Ocna Mureș este un loc de vis care îți oferă o parte din ceea ce înseamnă autenticitatea ființei umane.

Dacă te gândești și tu să organizezi un eveniment iată ce nu trebuie să pierzi din vedere: furnizorii de catering și oferta de self-catering

Fie că este vorba despre un eveniment mic sau mare, majoritatea includ cel puțin o masă sau măcar o gustare. Dacă de unele dintre acestea se ocupă chiar localnicii, de altele sunt responsabile furnizorii de servicii de catering care pot livra preparatele lor direct la evenimentul tău și astfel te poți baza pe faptul că mâncarea ajunge mereu proaspătă. În anumite condiții, pentru un eveniment mic, de exemplu, poți alege opțiunea de self catering. Cu siguranță te întrebi ce înseamnă self catering pentru că nu este un termen foarte des întâlnit. Dar este foarte simplu de înțeles diferența dintre cele două:

·         Self catering – atunci când vrei să organizezi un eveniment cu un număr mic de participanți, poate nu te gândești la opțiunea de a apela la furnizori de servicii de catering. Poate ai vrea să pregătești tu mâncarea. Ei bine, simplu spus, asta înseamnă self catering. Cu mențiunea ca preparatele culinare sunt pregătite într-o bucătărie profesională. Un furnizor de servicii de catering îți pune la dispoziție bucătăria în care se pregătește mâncarea de către bucătari, iar tu poți găti propriile rețete acolo. De obicei această opțiune este aleasă pentru evenimentele în grupuri restrânse. Sau de persoanele care își doresc mai multă flexibilitate. 

·         Catering – pentru un eveniment cu un număr mare de participanți sau pur și simplu pentru un eveniment la care nu îți dorești să te implici în bucătărie, există opțiunea de a alege dintre numeroși furnizori de servicii de catering. Bucătarii profesioniști, precum cei pe care îi poți găsi în lista de furnizori de pe Tulipr.ro, se ocupă de prepararea gustărilor sau mâncării pe care tu îți dorești să o servești la eveniment. Desigur, acest serviciu implică o remunerație din partea ta.

În concluzie, oricare ar fi evenimentul tău – nuntă, botez, petrecere într-o corporație, festival restrâns, adunări generale, expoziții precum expoziția GENERAȚII de la Ocna Mureș sau evenimente culturale dedicate celor mici și celor mari – există opțiunea de catering sau self catering. Desigur, alegerea uneia sau alteia depinde foarte mult de plăcerea, dorința și timpul tău pe care ești dispus să îl acorzi în bucătărie. Important este să oferi calitate și gust. Pentru că oamenii își pot aminti, uneori, de un eveniment. Dar întotdeauna își vor aminti cum s-au simțit la acesta.  

Sursa foto: Pexels.com

Citește mai departe