Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

TOP 3 schimbări ingenioase pe care le poți face dacă ai un copil care urmează să intre în clasa pregătitoare

Publicat

- 63 vizualizări

Terminarea grădiniței marchează atât un final cât și un nou început pentru tine și pentru copilul tău. Dacă ție ca mama îți este mai ușor să te adaptezi schimbărilor, pentru fiul sau fiica ta acestea pot fi mai dificile.

Din fericire, clasa pregătitoare nu presupune o schimbare bruscă în viața unui copil, iar tu poți începe să îl pregătești pentru ceea ce va urma prin câteva modificări realizate atât în camera sa, dar și în modul în care se joacă. Acestea nu doar că îl vor ajuta să înțeleagă că treptat lucrurile se vor schimba, dar îl vor și pregăti pentru noi experiențe.

Mai jos poți citi despre 3 schimbări importante pe care pe poți face acasă pentru ca fiului sau fiicei tale să-i fie mai ușor când va merge în clasa pregătitoare.

Mici schimbări pe care le poți face acasă pentru un copil care începe clasa 0

1.  Poți adăuga sau crea un spațiu pentru birou

Deși clasa pregătitoare nu înseamnă teme sau activități care necesita foarte mult timp, crearea unui spațiu pentru birou sau chiar adăugarea unuia în camera copilului poate fi primul pas pentru ca acesta să se învețe cu noi responsabilități.

În contextul în care anul școlar 2021-2022 începe cu noi reguli, biroul poate fi de ajutor și în cazul în care se închid școlile, iar cel mic va sta acasă și va avea nevoie de un loc amenajat în care să se desfășoare.

2.   Poți înlocui cărțile de colorat cu caietele și jocurile educative

Un copil, indiferent de vârstă, va învăța jucându-se. Dacă pana la 5 sau 6 ani cărțile de colorat sunt potrivite pentru acesta, odată ce copilul începe pregătirea pentru școală poate fi ajutat mult mai mult dacă este introdus încet-încet în lumea literelor pe care le poate scrie sau citi singur.

Din fericire, există foarte multe caiete și jocuri cu ajutorul cărora cel mic poate începe să descifreze tainele scrisului, existând posibilitatea să alegi și în funcție de preferințele sale diverse personaje de desene animate sau din cărțile de povesti pe care le iubește.

3.   Ghiozdanul și rechizitele pot fi o idee bună de cadou de început de școală

Începutul clasei pregătitoare poate fi momentul în care îi dăruiești primul ghiozdan alături de toate rechizitele necesare pentru un școlar, acesta marcând o etapă nouă în viața sa de elev.

Pentru că un ghiozdan ocupă mai mult loc, poate este momentul să înlocuiești scaunul de transport din mașină. Astfel, poți alege dintre diverse modele de înălțătoare auto unul ergonomic și sigur care să asigure confortul necesar pe durata drumului până la școală. La Babyneeds.ro poți găsi variante în funcție de greutatea copilului tău.

Schimbările de acasă îți pot ajuta copilul să se adapteze mult mai repede și mai ușor vieții de elev, așadar un birou, precum și câteva elemente ca jocurile educative, îi pot fi de folos atunci când se pregătește pentru o nouă etapă. Așadar, nu ezita să faci mici modificări ingenioase prin care sa îți îndrumi fiul sau fiica spre noul său rol.

Sursa foto: Pixabay.com

Citește mai departe