Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Dependența jocurilor pe calculator – Cum să stai departe de ea?

Publicat

- 153 vizualizări

Limita dintre plăcerea de a te juca pe calculator și dependența de gaming este destul de firavă, potrivit specialiștilor și cercetărilor în domeniu. Tinerii care dezvoltă pasiuni pentru jocurile pe calculator pot cădea ușor în capcana lor, dacă timpul alocat pentru astfel de activități îl depășește pe cel dedicat studiului sau socializării. 

Există însă, câteva semne care îți pot da de gândit în ceea ce privește dependența de astfel de jocuri, iar tu poți descoperi în rândurile următoare cum să stai departe de ea.

Cum poți să stai departe de dependență, dar să te bucuri de joc?

Fă-ți timp pentru prieteni

Jocul pe calculator este plăcerea vinovată a copiilor și tinerilor care descoperă o lume nouă și fascinantă, diferită de tot ce este în jur. În esență, așa se poate defini gaming-ul, o ocupație care continuă să atragă foarte mulți adepți. Însă, atunci când pasiunea pentru jocuri se transformă în dependență, lucrurile se pot schimba, timpul pentru prieteni este limitat sau chiar nealocat. Acesta este un semn clar că dependența de gaming își face loc și în același timp, un steag roșu. Nu trebuie să ajungi la el! 

Stai cu familia

Timpul pentru socializarea cu familia este prețios, însă ce se întâmplă atunci când acesta lipsește cu desăvârșire sau este limitat? Aici pot interveni reproșurile și certurile cu părinții, dar nu te panica, pentru că poți evita ușor asta. Fă-ți un program zilnic, în care să incluzi și o perioadă de timp dedicată jocului, dar ai grijă să-l respecți. Bineînțeles, participă la toate întâlnirile în familie și petrece cât mai mult timp cu cei dragi.

Descoperă, mai degrabă, plăcerea de a te juca ocazional. Astfel, te vei bucura și de joc, dar și de apropiați. Ia-ți o tastatură bună, o pereche de căști pentru gaming și un calculator performant și savurează fiecare moment în parte. Pe Lerato.ro găsești toate accesoriile necesare pentru gaming, care să te ajute să faci performanță. Dacă ai și prieteni pasionați de gaming, aruncă o privire în colecția de cadouri pentru pasionații de tehnologie și oferă-i acel cadou care să-i aducă zâmbetul pe buze. Nimic nu este mai important pentru un adevărat pasionat de gaming, decât un echipament de calitate și de ce nu, folosiți-l împreună!

Renunță la obiceiurile proaste

Chipsurile și sucurile sunt adesea asociate cu mâncatul la televizor sau în fața calculatorului. Potrivit studiilor, cei dependenți de gaming sunt cei mai predispuși la astfel de obiceiuri proaste. Respectă pauzele de masă și bucură-te de preparate împreună cu familia. Jocul poate aștepta 10 minute!

Așadar, poți face ușor diferența între pasiune și dependență, dacă ții cont de câteva lucruri normale, de altfel, și în același timp benefice pentru tine. Gaming-ul poate fi o pasiune frumoasă, fără să se transforme într-o dependență inutilă.

Sursă foto: Pixabay.com

Citește mai departe