Suntem şi pe:

Articolele zilei

Avertizări COD PORTOCALIU și COD GALBEN de furtuni și caniculă în tot județul Alba și în alte județe

Publicat

- 428 vizualizări

Până miercuri și joi sunt condiții de instabilitate atmosferică accentuată și caniculă.

COD PORTOCALIU: instabilitate atmosferică temporar accentuată – de marți, 17 august, ora 14.00 până miercuri, 18 august, ora 5.00

În intervalul menționat, în Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei și la munte, vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 70 – 90 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30 – 40 l/mp și izolat 50 – 60 l/mp.

COD GALBEN: instabilitate atmosferică temporar accentuată – de marți, 17 august, ora 10.00 până miercuri, 18 august, ora 10.00

În intervalul menționat vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin intensificări ale vântului cu viteze de 50 – 60 km/h, pe alocuri vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină.

Aceste fenomene se vor semnala pe parcursul zilei de marți (17 august) în regiunile vestice și nord-vestice, unde vor fi mai ales intensificări ale vântului, iar în seara și noaptea de marți spre miercuri (17/18 august) îndeosebi în Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei și local în Oltenia.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 – 40 l/mp.

COD GALBEN – 17 august – val de căldură și disconfort termic accentuat

Valul de căldură va persista în sudul, centrul și estul țării, disconfortul termic va fi în continuare accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Va fi caniculă în Oltenia, Muntenia, local în Moldova, sudul Transilvaniei și extremitatea vestică a Dobrogei.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse frecvent între 33 și 37 de grade.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Top articole ultimele 30 zile