Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Corul “DORULEȚ”, la Festivalul Internațional Coral de la Ohrid, Macedonia

Publicat

- 851 vizualizări

În urma invitației primită de la organizatorii Festivalului Internațional de la Ohrid, Macedonia, Corul Doruleț a fost acceptat la secțiunea Folclor.

Deși o perioada lungă din pandemie corul nu a reușit să repete ca de obicei, în ultimul timp s-au intensificat repetițiile, astfel încât prezentarea la festival a fost o reușită.

Cu un repertoriu din piese folclorice, dar nu numai, cu doi dirijori, în persoana prof. Levente Szoch și Ștefan Simon, coriștii au pornit la drum lung cu speranțe și gânduri bune.

Macedonia, prin locurile unde s-a  desfășurat festivalul, a impresionat cu o natură de vis! Lacul Ohrid, de 30 km lungime și 15 km lățime, pe o parte a țărmului fiind Mcedonia și pe cealaltă parte, Albania, de o limpezime nemaintâlnită, a uimit pe oricine. Stâncă, munte, vegetație, plajă, toate în jurul fascinantului lac. Vremea excelentă a creat bună dispoziție tuturor.

S-a vizitat orașul Ohrid, cetatea, amfiteatrul (Teatrul Antic), Biserica Sf. Ioan Botezătorul, Mănăstirea Sfântul Naum, s-a făcut plajă zilnic; o plimbare cu vaporul a încheiat o zi de neuitat!

Festivalul a reunit  coruri  din Serbia, Polonia, Croația, Macedonia, România,  trupe de majorete, ca și o orchestră a unei școli private de muzică instrumentală din Croația. Întreg festivalul s-a desfășurat în aer liber, în fața lacului Ohrid, cu un fundal de apus scufundat parcă în apa lacului!

Corul Doruleț a fost invitat să aibă două evoluții scenice, așa încât mai întâi s-au prezentat piese corale religioase, iar în partea a doua a reprezentației, s-au prezentat piesele folclorice. Și ținutele au fost diferite, în partea a doua, coriștii purtând costume populare, apreciate  de toți participanții. La fel de apreciate au fost ținutele corurilor care s-au prezentat la acest festival, ca și ale majoretelor.

Am punctat astfel a șaptea participare corală internațională!

Fericiți că am trăit frumoase momente la întâlnirea cu celelalte formații corale, dar și pentru cele cinci zile pline de activități turistice, mulțumim Consiliului local și Primăriei orașului Ocna Mureș și tuturor celor care ne susțin!

                                                Președinte Asociația Corală Doruleț,

                                                                           Prof. Elena Cărunta


Citește mai departe